Är ”Årets bästa byggnad” ett hus på Hisingen?

Kville Saluhall, Kuggen i Lindholmen och Amhults kyrka har kammat hem ”Årets bästa byggnad” i Göteborg. Nu är det dags igen – och du får vara med och nominera. Vilken var stans bästa byggnad som blev färdigställd 2019?

Per och Alma Olssons fond delar årligen ut priset ”årets bästa byggnad” till den byggaktör som under det gångna året byggde klart hus som bäst uppfyller fondens krav på en byggnads utformning och användning. Vilket hus på Hisingen som nyss byggts klart tycker du är bäst?

Passa på att nominera det – så är byggnaderna på Hisingen med och slåss om den prestigefyllda titeln!

Per och Alma Olsson var ett barnlöst grosshandlarpar som donerade 100 000 kronor till Göteborgs stad att via en fond som varje år delas ut till ”den byggherre som under nästföregående år färdigställt det eller de hus som visat sig bäst motsvara estetiska samt därjämte hygieniska och praktiska krav”, berättar Vårt Göteborg.

Hisingen har upprepade segrar

Tanken är att priset ska användas till konstnärlig utsmyckning eller annat som kan komma till glädje för andra. Bland de senaste årens pristagare har Hisingen dominerat. Bland pristagarna har vi Amhults kyrka i Torslanda, Kuggen på Lindholmen och Kville saluhall. Men förra året kammade fastlandet hem priset när Riksbyggens bostadsrättsförening Viva i Guldheden vann.

Amhults kyrka i Torslanda.
Kville Saluhall i Brämaregården.
”Kuggen” på Lindholmen.

Nominera din favorit!

I fjol fick Polestars nya huvudkontor i Torslanda ett hedersomnämnande, men priset gick till bostadsrättsföreningen Viva i Guldheden.

Vinnaren utses av en sakkunnig jury, men vem som helst kan nominera en byggnad till juryn. Vilket hus som stod färdigt 2019 tycker du är extra fint och funktionellt? Skicka din nominering senast den 5 november till sbk@sbk.goteborg.se och skriv ”Nominering Per och Alma Olssons Fond” i ämnesraden.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: