Därför valde Webmind att flytta till United Spaces i Lindholmen: ”Imponerande”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

I Uni3 by Geelys nya kvarter i Lindholmsallén har United Spaces öppnat ett av Hisingens största coworking-utrymmen. Ett av många bolag som valt att flytta över älven är Umbraco-specialiserade webb-byrån Webmind:
— Här har vi fått den flexibilitet vi sökt för ett kontor samtidigt som de skapar ett superbra socialt sammanhang för vårt team, säger VD:n Jens Josefsson.

Känslan hos United Spaces coworking-lokaler i Lindholmen är att det inte är ett traditionellt kontor. På andra våningen i nybyggda campus Uni3 by Geely i Lindholmsallén möts både hyresgäster som besökare av en stor guldbar i direkt anslutning till receptionen.

Fönster mot flera håll vetter in från det U-formade kontorslandskapet, därifrån du ser ner mot ett stort atrium i mitten av huset. En porlande bäck, pingisbord, soffgrupper och sällskapsspel ramar in miljön där man kan slappna av från arbetet, eller jobba i en annan miljö än sitt kontor. Inne i United Spaces kontorslokaler blandas starka färger med ett varierande möblemang i olika stilar.

— Första intrycket var att det är så fantastiskt snyggt, ljust och modernt här. Hela området är ju imponerande, faktiskt. Dels fastnade vi för de nya och inbjudande lokalerna…det känns helt enkelt skönt att komma in här, säger Jens Josefsson hos Webmind, ett av de företag som nyligen flyttat in hos United Spaces vid Lindholmen.

United Spaces erbjuder allt från flexibla kontorslösningar för allt från endagsbehov till fasta kontorskontrakt. Foto: UNITED SPACES

Men de fräscha lokalerna var inte det avgörande för Webminds beslut att lämna sitt gamla kontor på andra sidan älven. Det som fick United Spaces att dra längsta strået i tävlan med andra liknande kontorskoncept var attityden gentemot företagen som hyr kontor eller kontorsplatser hos dem.

— Vi är den typ av företag som alltid har prioriterat att ha en after work, en grill-lunch eller andra sociala sammanhang för personalen och det är något som United Spaces är jättebra på. Det har blivit viktigt för oss att ha de möjligheterna nu när fler jobbar på distans eller flexibelt mellan hem och kontor, säger Jens Josefsson, som tidigare lett sina team från kontor i Vasastan och Gårda.

”Valfritt för våra medarbetare om de jobbar på kontoret”

När bolagets femårskontrakt för kontoret gick ut i samband med pandemin insåg VD:n och hans team att man hade ett stort och dyrt kontor som de inte hade nytta av när teamet tvingades jobba hemifrån. Så de började leta efter alternativ som var lite mer flexibla och i den jakten blev Lindholmen ett hett alternativ.

— Det fanns närheten till vattnet, många matställen för våra medarbetare samt kändes som det fanns mycket mervärde i området, säger Jens Josefsson.

De nybyggda lokalerna har allt från mindre kontor till stora konferensytor samt flera kontorslandskap och co-woring-ytor i olika paket för hyresgästerna. Foto: UNITED SPACES

De är ett tiotal medarbetare, varav sju sitter i eller kring Göteborg. Nu har de fått precis den flexibilitet de vill ha, med kontorsplatser hos United Spaces men möjlighet att jobba hemifrån för personalen.

LÄS MER: United Spaces har kontorslösningar för 1-100 personer hos Uni3 på Lindholmen!

— Det är helt valfritt för våra medarbetare om de jobbar till från 100 procent på kontoret, hemifrån eller på distans. Förut var det undantaget att jobba hemifrån, men pandemin satte mer fart på de här attityderna. Livspusslet kanske funkar bättre för en del att jobba på andra håll om inte hela tiden så några dagar i veckan, säger Jens Josefsson, som själv bor i och leder sitt team från norra Danmark:

— Jag och min sambo som äger bolaget sitter på en liten ö i Danmark. Vi jobbar även med plattformar från Danmark så vi kommer närmare våra leverantörer här och så har vi en efterfrågan från den danska marknaden att ta hand om, berättar han om bolaget som bygger hemsidor och webbshopar i danska CMS:et Umbraco.

Webmind om United Spaces: ”De har ett genuint engagemang”

När Jens är på plats hos sina medarbetare på United Spaces har hans intryck av kontorets upplägg varit väldigt positivt. Hans team trivs i coworking-lokalerna, där man även kan hyra kontor, mycket för att de erbjuder sociala sammanhang som ett litet bolag annars inte har möjlighet att skapa själva.

— Sånt som de gemensamma frukostarna, möjligheterna till AW i baren och att man bryr sig om personalen hos de företag som sitter här är viktigt. Vi som jobbar mycket på distans vill hålla uppe teamkänslan så det som United Spaces erbjuder här gör det mycket lättare för oss, säger Jens Josefsson.

Jens Josefsson, VD för Webmind som är en av United Spaces nya hyresgäster på Lindholmen. Foto: WEBMIND

Webmind lyfter fram att det finns en ”allt går att göra”-attityd hos United Spaces som gjort dem särskilt nöjda med valet av kontor för verksamheten. Jens Josefsson exemplifierar vad han menar:

— Attityden har varit att ingenting är omöjligt. När vi frågat ”kan vi ha en sån här på vårt rum” eller ”kan vi lösa detta på kontoret” så har det hela tiden varit glada miner och en positiv attityd. De har ett genuint engagemang, säger Jens som hyrt ett kontorsrum för fem medarbetare – men där de även jobbar ute på de gemensamma ytorna.

Hur skulle du sammanfatta att det funkat för er hos United Spaces så här långt?
— Vi är så himla glada och nöjda!, säger Jens med ett stort leende.

Bar som övergår i reception. Här arrangeras allt från gemensamma frukostar till AW-tillfällen av United Spaces team i Lindholmen. Foto: UNITED SPACES

United Spaces erbjuder allt från dagspass till långtidslösningar

United Spaces hos Uni3 by Geely erbjuder möjligheter att hyra allt från dagspass till coworking-ytorna, till långtidskontrakt för klassiska kontorslokaler. De har konferensytor för allt för styrelsemötet till eventet för sina hyresgäster och har även en webb och inspelningsstudio som man kan hyra för att spela in material för sin hemsida, sociala kanaler eller annan kommunikation.

I huset finns även flera restauranger, bland annat populära World of food-konceptet där man erbjuder en fusion av mat från Asien och Norden. I vår öppnar även husets takterass som kommer ge ännu en dimension till Uni3 som redan blivit ett populärt kvarter både för besökande lunchgäster som externa företag som har events i kvarterets stora atrium.

Vill du veta mer om United Spaces hos Uni3 på Lindholmen?
Klicka här, där du även kan kontakta dem för en visning av lokalerna!

Redaktionen
annons@helahisingen.se