Hagabadets ”One to one”-koncept kan göra skillnad i din livsstil: ”Ett helhetsperspektiv”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

När du behöver stöd eller extra hjälp, som efter en skada, operation eller annat behov av att göra skillnad i din livsstil. Det handlar inte om utseende och lust utan kanske snarare ett behov att hälsa och läkning istället för sjukdom. Så beskriver Hagabadet Älvstranden sitt träningskoncept ”One to one” – som är tänkt att kliva in i glappet mellan sjukvård och friskvård!

Ditt ”One to one”-koncept kan ha fokus på personlig träning, yoga, massage eller livsstilscoaching. Hos Hagabadet Älvstranden skräddarsyr de ett program utifrån de personliga behov som just du har.

— När det kommer till One-to-one jobbar vi ännu mer på djupet för att hitta orsaken till varför något skaver oavsett om det är fysiskt eller psykiskt. Vi tittar på alla delar, som sömn, rörelse, kost, andning, stress, relationer med mera och jobbar alltid med ett helhetsperspektiv, berättar Jessica Larning som är platschef, kursledare och coach på Hagabadet Älvstranden.

Resonemanget är att sjukvårdens ansvar tar slut långt innan du som enskild individ fått tillräckligt med styrka, energi och kunskap för att själv fortsätta med egen rehab för att må så bra som möjligt. Det är här i detta glapp som Hagabadet Älvstranden vill erbjuda hjälp för den som inte känner sig frisk, men som inte får den hjälp de behöver av av vården:

Hagabadet Älvstranden erbjuder en lugn och avslappnad miljö för den som vill träna, ha en ”One to one”-session eller slappna av i poolerna. Foto: HAGABADET

— Man kanske har en upplevd känsla av utmattning eller känner sig sliten. Kanske har man smärta, övervikt eller sömnproblem? Det kan även handla om att du behöver göra uppbyggande träning efter skada eller operation. Vi finns för den som längtar, hoppas eller behöver en förändring. För den som behöver extra stöd och individuell utveckling och du behöver göra en skillnad i din livsstil, säger Jessica Larning.

”Vi ser på människan som en helhet och har ett holistiskt förhållningssätt”

Hagabadet satsar hårt på att ha en hälsokompetens inom sin verksamhet med målet att samla allt under ett och samma tak. Målet är att få den som känner sig svag på något vis att hitta styrka i en frisk och härlig miljö.

— Du kommer få hjälp och stöd för att må bättre. Tillsammans går vi på djupet och lägger upp en behandlingsplan och egenvårdsplan. Vi utforskar vad du behöver utveckla för att nå det du vill både inom och utanför dig. Du kan välja mellan personlig träning, medicinsk massage eller livscoaching. Vi ser på människan som en helhet och har ett holistiskt förhållningssätt. Vi tror inte på one-size-fits-all utan människor är unika och behöver olika verktyg för att bli vårt bästa jag. Vi ger inga quickfix utan jobbar med förändringar som varar över tid, förklarar Jessica Larning hos Hagabadet Älvstranden.

LÄS MER: Hagabadet Älvstrandens ”Individuell utveckling One to one”

Tidigt påbörjad och rätt anpassad träning efter en skada, sjukdom eller operation förkortar rehabiliteringstiden och minskar risk för sekundära besvär. Men det måste inte vara en skada som leder till att du väljer ”One to one”-konceptet. Ofta handlar det om att göra en insats innan det där ”skavet” du känner av leder till en fysisk eller psykisk skada:

— Du måste inte varit sjuk eller skadad. Däremot är det många som varit inne i den traditionella sjukvården och inte upplever att det får den hjälp de behöver. Det är en väl värd investering i din egna hälsa och utveckling. Livet består av en mängd pusselbitar och det är inte alltför sällan som några pusselbitar skaver eller passar lite dåligt.  Du får hjälp med att förbättra rutiner och vanor för en långsiktig och hälsosam livsstil, säger Jessica Larning.

Jessica Larning som är platschef, kursledare och coach på Hagabadet Älvstranden är en av de som hjälper klienter med ”One to one”: ”Tillsammans går vi på djupet och lägger upp en behandlingsplan och egenvårdsplan.” Foto: HAGABADET

”Vår passion är att hjälpa människor bli starka och trygga”

Hagabadet har personal med utbildning inom beteendevetenskap, KBT, ACT, ayurveda, samtalsterapi, coaching mindfulness, hormonella obalanser, lymfsystemet, träning, medicinsk massage, idrottsmassage, kinesisk medicin med mera.  Dessutom är deras anläggning lite lugnare och passar utmärkt för den som vill återhämta sig.

— Vi har både varma bad, infraröd bastu, soundhealing, meditation, yoga och annat som hjälper till att aktivera det parasympatiska systemet, ditt ”lugn- och ro system”. Vår passion är att hjälpa människor bli starka och trygga samt inspirera och motivera till att leva ett meningsfullt liv med energi och glädje, säger Jessica Larning.

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: