De samlar in kläder, pengar och julmatkassar till behövande på Hisingen – ”Hjälp oss hjälpa andra i jul”


DETTA ÄR EN ANNONS


Det finns många familjer som inte har råd att ge julklappar till barnen – eller köpa julmat. Därför kör lokala välgörenhetsorganisationen DreamCenter i samarbete med Bäckebol Center en insamling av både julklappar, varma kläder och pengar till julmatskassar.
— Det är allt från ensamstående mammor, unga studenter, pensionärer och personer som förlorat sina jobb som kommer och behöver en matkasse från oss, säger Bittan Ekman hos DreamCenter.

På Bäckebol Centers ”jultorg”, framför ICA Kvantum och MediaMarkt, står just nu lokala välgörenhetsorganisationen DreamCenter. De samlar i första hand in oinslagna leksaker till barn som inte har så många och de vuxna kring dem som inte har möjlighet att köpa julklappar. Under helgen 3-5 december finns de på plats med ett jul-hjul där du kan få snurra hjulet för 20 kronor. Då vinner du antingen julskumtomtar, ett presentkort hos DreamCenters second hand-butik på Herkulesgatan 28 eller högvinsten – som dock går till någon annan än dig själv…

— Vinner du en av de två stjärnvinsterna på hjulet innebär det att vi på Bäckebol Center skänker en julmatkasse till DreamCenter. Sedan ser de till att ett hushåll i behov får de varorna inför julen, berättar centrumledaren Nina Linnér.

Vid Bäckebol Centers ”jultorg” utanför MediaMarkt och ICA Kvantum står DreamCenter helgen 3-5 december. Där kan du bidra till att någon som inte har råd själv kan få julmat – eller en julklapp.

DreamCenter är en kristen välgörenhetsorganisation med bas på centrala Hisingen och de jobbar bland annat för att hjälpa personer som inte har råd att köpa den mat de behöver:
— Det är alla möjliga människor som behöver hjälp med att få pengarna att räcka till. Det är allt från ensamstående mammor, unga studenter, pensionärer och personer som förlorat sina jobb som kommer och behöver en matkasse från oss, säger Bittan Ekman hos DreamCenter.

Skänk en julklapp – hjälp andra att kunna ha en god jul

Här på Hisingen och i Göteborg finns många hushåll som inte har råd att klara de extra utgifter julen innebär. Att köpa julklapp till barnen kan kanske ses som en självklarhet för dig, men en omöjlighet för andra. Så den där leksaken som aldrig längre används kan bli till stor glädje för någon som ingen har. 

Ett snurr på hjulet kostar 20 kronor. Samtliga intäkter från insamlingen går direkt till julklappar och mat för behövande familjer och personer på Hisingen. Julklappar? Ja, i helgen ger DreamCenter i samarbete med Bäckebol Center dessutom göteborgarna möjlighet att lämna in en leksal eller julklapp direkt till dem – som sedan går vidare till barn som annars hade blivit utan.

— Välkomna hit i helgen och lämna in den julklapp ni vill skänka. Slå inte in julklappen, utan lämna den som den är för då kan en person välja något som passar det barn de vill ge julklappen till. Det kan vara en morfar eller farmor som inte har råd att köpa julklappar annars eller någon annan som inte får ekonomin att gå ihop, säger Bittan Ekman.

Kläder från DreamCenters second hand-butik finns även att köpa i Bäckebol Center under helgen. Pengarna går oavkortat till organisationens välgörenhetsarbete på Hisingen.

Kan man lämna julklappar till er även efter helgen på Bäckebol?
— Den som vill lämna in presenter eller kläder som vi kan sälja i vår second hand-shop, kan göra det hos oss på Herkulesgatan 28 på onsdagar 11-18 och lördagar 11.00-15.00, säger Bittan Ekman.

Och hur gör den som vill ha er hjälp att få en julklapp som de kan ge vidare till någon?
— Då kommer man till oss på Herkulesgatan 28 också. Där kommer vi ha möjligheten för Hisingsbor att hämta en julklapp att ge bort på onsdagar 12.00-14.00, fredagar 13.00-15.00 samt lördagar 11.00-15.00 ända fram till jul, säger hon.

”Julen handlar om att ge och det här här vad vi kan ge”

Tanken hos Bäckebol Center är att försöka ge en större plattform till DreamCenter. Detta så att de ska kunna träffa ännu fler människor och därmed hjälpa fler i behov av allt från en leksak till barnen, varma kläder eller mat inför jul.

— Julen handlar ju om att ge och det här är vad vi kan ge på Bäckebol Center. Vi har möjligheten att kunna nå ut till fler personer på Hisingen och i Göteborg än vad många lokala välgörenhetsorganisationer har så därför kändes det jättebra att få bjuda hit DreamCenter inför jul, säger Nina Linnér.

Vinst varje gång på hjulet och dessutom bjuder de på glögg! Kom till Bäckebol Center 3-5 december och bidra till att fler får en bättre jul.

Vid hjulet bjuds det på gratis glögg, så den som ska handla mat, eller shoppa julklappar i helgen kan stanna till och delta i välgörenhetshjulet – där varje snurr ger en vinst! DreamCenter finns på plats i Bäckebol Center, framför MediaMarkt och ICA Kvantum, mellan 11.00 och 18.00 både lördag och söndag (4-5 december).

Ni samlar även in matkassar, hur många behöver ni i år för att täcka behovet?
— Det är jättestort behov. Vi delar ut ungefär 100 matkassar varje fredag och inför jul är behovet ännu större. Vi tar både emot mat från olika matbutiker, men så köper vi även in mat till julmatskassarna och matkassarna vi delar ut på fredagar även före och efter jul, säger Bittan Ekman hos DreamCenter.

För att bidra kan du även Swisha valfri summa till: 9003799 (Mottagaren: DreamCenter).

Redaktionen
annons@helahisingen.se

Kalender: Fira jul hos Bäckebol Köpcentrum

3-5 december
Klockan 11.00-18.00 – Dreamcenter samlar in begagnade oinslagna leksaker, kläder och pengar till julmatkassar till behövande på Hisingen och i Göteborg.

11-12 december
Klockan 12.00-16.00 – Hälsa på och fotografera dig med tomten. Tre bilder skrivs ut och får tas med, gratis.
Man kan också lämna sin önskelista till tomten och hoppas på det bästa.
Tomtemor minglar runt och bjuder på pepparkakor.
Klockan 11.00-17.00 – Paketinslagning vid två diskar varav en vid vårt jultorg och den andra utanför Clas Ohlson. Inslagningen är kostnadsfri och gäller våra kunder.

13 december
Klockan 17.00- cirka 17.25 – Brunnsbo musikklasser luciatågar genom gallerian med början vid Beyti Grill och avslut utanför ICA och MediaMarkts entré.

18-19 december
Klockan 12.00-16.00 Pepparkaksdekoration för barn vid ”jultorget”.
Klockan 11.00-17.00 Paketinslagning vid båda våra diskar.

LÄS MER: