Julkalender – Lucka 4: Njut av julkörer, Lucia-tåg och få chans att träffa tomten hos Kongahälla Center inför jul


DETTA ÄR EN ANNONS


Här är den perfekta julupplevelsen för hela familjen: Körer sjunger julmusik varje adventssöndag, Luciatåget uppträder inne i värmen och dessutom kan barnen få träffa tomtefar och tomtemor. Kongahälla Center gör en stor julsatsning nu i december:
— Vi hoppas att både Kungälvsbor, Hisingsbor och andra boendes i närområdet tar chansen att känna den underbara julstämning vi skapat i huset, säger marknadsansvarige Anna Roos.

Den här julen blir magisk hos Kongahälla Center precis vid E6 i Kungälv. Köpcentret håller öppet lite extra, så att alla ska hinna med att köpa julklapparna. Helgen 18-19 december har de öppet 10.00-18.00 och sista veckan fram till julafton, mellan måndag 20 december och torsdag 23 december, har Kongahälla Center öppet 10.00-20.00.

— Till oss ska man komma och känna en riktigt härlig julstämning. Både insidan och utsidan av huset är ordentligt smyckat med juldekor och ljus som sprider en mysig känsla. Vi har laddat upp med en rejäl dos tomtevänliga aktiviteter på plats. Exempelvis kan man ta med barnen och kika in i tomtens galleri, delta i vår digitala juljakt, provsitta tomtens släde och fota dina egna julkort. Det blir barntåg för de minsta, julgransförsäljning och självklart möjligheten att träffa tomtefar & tomtemor på adventssöndagarna. De är på plats i huset mellan klockan 11.00-15.00 och tar emot barnens önskelistor, säger Anna Roos på Kongahälla Center., säger Anna Roos på Kongahälla Center.

Julmyset går inte att ta miste på hos Kongahälla Center som storsatsar på julhappenings i december.

LÄS MER: Här finns allt för tomten. Och från tomten.

— I år lägger vi fokus på tomten. Denna figur som sett olika ut i alla tider, kommer med lika många egna traditioner, utseenden och personlighetsdrag som det finns julklappar. Alldeles oavsett så är tomten i år mer efterlängtad än på väldigt länge, säger Anna Roos.

Julkörer varje adventssöndag – och dubbla Luciatåg

Den som älskar julmusik lär inte bli besviken av ett besök till Kongahälla Center under helgerna i december. Här blir det nämligen körsång varje adventssöndag och dessutom arrangeras dubbla Luciatåg på själva Lucia, måndagen 13 december.

Först sprider Lucia och hennes vänner ljus i vintermörkret till lunchgästerna vid köpcentrets Food Hall klockan 12.00 och sedan går Luciatåget en vända genom huset vid 17.00, med en fin avslutning utanför Coop på plan 1.

— När det börjar bli riktigt mörkt, temperaturen tickar ner och allt känns extra burrigt tänder vi upp vår julbelysning och pyntar med juldekoren i huset. Det är ett mycket uppskattat inslag både hos besökare och de som arbetar i centret, berättar Anna Roos.

Anna Roos hos Kongahälla Center hoppas få gäster och kunder från både Kungälv och Hisingen: ”Ta chansen att känna den underbara julstämning vi skapat”, säger hon.

Vilka är det ni vänder er till med julsatsningen hos Kongahälla Center?
— Vi hoppas såklart att både Kungälvsbor, Hisingsbor och andra boendes i närområdet tar chansen att känna den underbara julstämning vi skapat i huset. Du får dessutom fri parkering under tre timmar, tilltalande shopping, god mat & dryck och massor av julkänsla på köpet, säger marknadsansvarige Anna Roos.

Se listan nedan eller läs här för alla programpunkter – från tomten till Lucia – hos Kongahälla Center i december!

HelaHisingen.se har i år en julkalender – där våra och en del av våra sponsorers olika projekt, företag och anställda hamnar i fokus. Mellan 1 och 24 december lyfter vi fram en av dessa med en “lucka” i form av en artikel. Vill du exponera ditt företag, din produkt eller dina anställda här? Hör av dig till annons@helahisingen.se – så löser vi det! 

Redaktionen
annons@helahisingen.se

Hela listan: Fira jul hos Kongahälla Center

Träffa tomtefar & tomtemor
Äntligen är tomten på plats hos oss igen! Välkommen att träffa honom och tomtemor och lämna över din önskelista.
När? Adventssöndagar mellan klockan 11.00-15.00.
Plats: Plan 2 mellan Lindex och Gina Tricot.

Barnfotografering
Ett foto som klapp i år? Våra barnfotografer vet hur man arbetar med alla åldrar – från nyfödda bebisar till barn, tonåringar och ungdomar –  och tar både enskilda porträtt och syskonfoton.
Boka en tid per barn och en extra för en syskonbild. Rekvisita för bebisar och mindre barn finns,  men ta gärna med egen, t ex en tomteluva, favoritnallen eller någon annan leksak. Fotograferingen är kostnadsfri och utan köpkrav. Bilderna blir garanterat färdiga till jul om beställning görs så fort koden som du får efter fotograferingen anländer. Boka via: www.studioexpress.se/barnfotograferna/
När? Lördag 11 dec klockan 10.00-17.00, söndag 12 dec klockan 10.00-16.00.
OBS! Extradag: fre 10 december klockan 11.00-18.00.
Plats: vid östra entrén, plan 1, mitt emot Team Sportia

Julkör
Vad är väl en jul utan julmusik? Under adventssöndagarna kan du njuta av både de klassiska jullåtarna och nyare alster, framförda av olika körer och musiker.
När? Adventssöndagar klockan 13.00 och klockan 14.00.
Plats: I stora trappan på plan 2, bredvid Kappahl.

Julens öppettider
För att du ska hinna med alla dina klappköp och julärenden har våra butiker givetvis extraöppet in i det sista!
Lördag 18 december – Söndag 19 december: 10.00-18.00
Måndag 20 december – torsdag 23 december: 10.00-20.00.

Perfekt bildläge! Låt barnen åka i tomtens släde – eller ta dig en liten tur själv…

Luciatåg
När? Måndag den 13 dec sprider Lucia och hennes vänner ljus i vintermörkret hos oss. Klockan 12 kommer lussetåget till vår Food Hall. Från klockan 17 går tåget genom huset, med avslutning utanför Coop, på plan 1.

Presentkortsförsäljning
Ge bort möjligheten att välja själv! Våra presentkortsmaskiner finner du vid Södra entrén på plan 2 samt vid Norra entrén på plan 1. Du kan också köpa presentkort på vår hemsida: https://kongahallacenter.se/presentkort/.
Inför jul säljer vi dessutom presentkort över disk på vår pop up yta.
När? 11-23 december. Vardagar 12.00-19.00, helger 10.00-17.00. Under extraöppetdagarna är vi på plats samma tider som butikerna.
Plats: Framför Food Hall på plan 2.

Barntåg
Låt de minsta ta en åktur med minitåget! Täta avgångar under hela december.
När? Under hela december!
Plats: Mellan Kronans Apotek och Dressmann på plan 2.

Julgransförsäljning
Passa på att köpa din julgran hos oss! Du finner granförsäljaren Thomas framför Norra entrén med ett stort antal olika typer av gran, odlade i Kode. Välj mellan klassisk rödgran, Kungsgran, smågranar och buntat ris.
När? Från den 4 december följer de centrets öppettider.
Plats: Vid infarten till utomhusparkeringen.

Välkommen till Tomtens galleri!
I Tomtens galleri kan du både få en inblick i hur tomten sett ut genom tiderna och julklappsinspiration. Du får också lära dig konsten att slå in ett paket och en chans att ta reda på om du verkligen varit ett snällt barn inför julen.
När? Öppet alla dagar!
Plats: Plan 2 framför Body Shop.

Photoshoot – eget julkort
Hoppla! God jul! Ta plats i tomtens släde och låt en vän fota ditt eget julkort.
Tid: Öppet alla dagar!
Plats: Plan 2 vid Södra entrén.

Tävla om presentkort på 800 kr!
Sex olika julsaker har försvunnit från tomtefabriken. Kan du hjälpa tomten att hitta dem? Med en app söker du igenom köpcentrat på jakt efter de försvunna julsakerna. Finn alla julsaker och var med och tävla om presentkort på 800 kronor!
När? Hela december!
Startplats: Plan 2 vid Södra entrén.

LÄS MER: