Stora Coop Bäckebol om gigantiska ombyggnaden: ”Det har blivit en succé!”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Stora Coop i Bäckebol har i år genomgått en så omfattande renovering att många kunder tror att de byggt ut lokalerna. Men i själva verket har de inte utökat antalet kvadratmeter – men däremot uppdaterat butiken rejält.
—Jag är stolt över hela affären nu. Den är jättefin efter ombyggnaden, säger Jessica Modini, butikschef på Stora Coop Bäckebol.

Det är ett rejält ansiktslyft som kunderna får uppleva hos Stora Coop Bäckebol. Butiken var först ut i det som steg för steg växt till ett stort köpcentrum vid E6:an mellan Hisings Backa och Hisings Kärra. I decennier har den varit en populär matvarubutik hos både hisingsbor som andra göteborgare. Men nu känner många knappt igen sig i lokalerna – som totalrenoverats:
— Det är en helt ny affär kan man säga. Vi har färskvaror och färdigvaror av riktigt hög klass i butiken och har omdisponerat ytorna härinne, berättar Jessica Modini.

Ett par exempel på nyheterna i butiken är att en lång vägg med kylar nu finns på frukt- och gröntavdelningen, att en vägg in till mejerirummet är borta, att deli- och fiskdiskarna har renoverats och så räcker det att se sig omkring i lokalerna för att märka att det hänt en hel del under 2021.

Den stora frukt- och grönt-avdelningen har fått massor med nya kylar som skapar bättre hållbarhet och fräschare färskvaror. Foto: HELAHISINGEN.SE

— Vi har konstant kö till vår deli nu och har öppnat upp den så att den är med synlig i butiken och känns mer välkomnande. Dessutom är utbudet större, här kan du handla allt från räksmörgåsar till grillat, från lasange och skivad skinka, ostar och…ja vi har ett jättestort utbud, säger Jessica Modini.

Storsatsning på flera avdelningar i butiken

Dessutom har Stora Coop Bäckebol satsat stort på färdigmat av olika slag. Allt från fisk till kött till vegeratiskt, här man man komponera både sin lunch som middag – eller köpa med sig mat när gäster ska komma framåt helgen:

— Färdigmaten har blivit en succé! Allt här är egenproducerat i vår restaurang. Från sallader till räkröror och lasange. Du kan plocka ihop det du vill ha som måltid på lösvikt och kombinera allt möjligt. Välj din favoritsås, det protein du vill ha och tillbehör till, säger Jessica Modini.

Färsk fisk! Stora Coop Bäckebol satsar på bra priser och hög kvalitet på sin populära fiskdisk. Hit åker kunder från hela Göteborg för att handla räkor, fisk, såser och ”pannfärdig”:a rätter. Foto: HELAHISINGEN.SE

Fiskdisken har även den fått helt nya diskar och butiken satsar hårt på bra priser, men även ”pannfärdigt”. Här kan du handla lax av olika slag, räkmackor och dessutom mer av det hemlagade:
— Vi tillverkar salladerna, rörorna och aiolin själva, i restaurangen. Så här får man verkligen en ny och fräsch upplevelse, säger butikschefen.

Ett annat område i butiken som har förändrats radikalt är frukt- och grönt. Nu möts kunderna av en lång vägg av kylskåp till höger, med öar av varor framför dessa. Det är stora ytor, fräsch presentation av varorna och ljusare, mer välkomnande:

— Frukt- och grönt har fått ett större utrymme och fler kylar, så att varorna håller ännu bättre. Det är faktiskt en otroligt stor frukt- och gröntavdelning som är värd att besöka och här försöker vi att lyfta säsongerna först. Så nu i höst har vi haft äpplen i fokus och växlar stegvis om till citrusfrukter inför vintern, säger Jessica Modini.

Frukt i massor! Den stora frukt- och gröntavdelningen är bland det första man möter när man kommer in hos Stora Coop Bäckebol. Foto: HELAHISINGEN.SE

Nytt upplägg med ”Säsongstorg”

Reaktionerna från kunderna har som sagt varit sådant som: ”Wow, har ni fått mycket större ytor” och ”Oj vad ni har byggt ut!”. Men i själva verket är det att Stora Coop Bäckebol har byggt om på samma ytor, men renoverat samt disponerat annorlunda i lokalerna:

— Det blir små ”säsongstorg” i butiken där du verkligen ska märka att ”Nu är det jul” och där vi bygger dessa efter vilken säsong det är. Här ska vi exponera säsongsmässiga produkter och det är en del av det här tänker som gör att många upplever att affären har blivit så mycket större, säger Jessica Modini.

Säsongstorg med julprodukter växer fram inne på Stora Coop Bäckebol. Foto: HELAHISINGEN.SE

Och även i kassalinjen märks nyheterna av – kanske främst för Shop Express-kunderna som ”checkar ut” på egen hand:

— Vi har sexton snabb- och shop express-kassor nu! Det ska vara enkelt och smidigt för kunden att handla hos oss. Allt ska vara smidigt och enkelt! Men vi har fortfarande kvar många manuella kassor och vi tar hänsyn till de kunderna som vill handla där, säger Jessica Modini.

Och förändringarna fortsätter framöver. Nästa område att växa är brödavdelningen, där sortimentet ska utökas och fler brödskåp ska in. Samtidigt har Stora Coop Bäckebol även en stor kapacitet för onlineshopping, något som varit väldigt populärt under pandemin.

”VI jobbar både med att skapa en fantastisk upplevelse för de kunder som besöker oss i butiken”, säger Jessica Modini, butikschef för Stora Coop Bäckebol. Foto: HELAHISINGEN.SE

I dag kan de kan skicka varor till 600-700 personer per dag men har beredskap på upp till 1000 kunder om dagen:
— Men vi ser en stark trend där många vill komma och handla i den fysiska butiken efter pandemin, trots att nästan allt vi säljer går att köpa online. Så vi jobbar både med att skapa en fantastisk upplevelse för de kunder som besöker oss i butiken och utöka sortimentet online, där vi på sikt kommer att lägga upp restaurangprodukterna så att dessa kan beställas hem, säger butikschefen Jessica Modini.

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: