De ska rensa upp på Hisingen: ”Mår inte bra av allt skräp”

Nu ska en insats mot nedskräpningen göras på Norra Älvstranden! Eriksbergs IF F07 och ICA-HANDLAREN i Sannegården går ihop för sin närmiljö och plockar skräp i naturen. Städa Sverige organiserar och ICA- Handlaren finansierar projektet, som ger varje förening som deltar pengar till klubbkassan.

I början på maj kommer en lokal miljöinsats ske på Norra ÄlvstrandenDär kommer Eriksbergs IF F07 att städa bort plast och annat miljöförstörande skräp på platsi samarbete med ICA Kvantum Sannegården. Tillsammans gör man gott för närmiljön, och för sin insats får laget ett uppskattat bidrag till lagkassan.

Miljöinsatsen är en del av ICA Stiftelsen, ICA och Städa Sveriges miljösamarbete Klara, färdiga städa! – ett projekt där just ICA-sponsrade idrottsföreningar ges i uppdrag att städa sin närmiljö, skriver ICA i ett pressmeddelande.

82 ton skräp plockades i fjol

I fjol plockade 82 föreningar bort cirka 18 ton skräp från svensk natur genom samarbetet. Nu i början av maj är det dags igen för nya föreningar och handlare att göra en insats.
— Naturen och våra vattendrag mår inte bra av allt skräp som hamnar där, och föreningarna och ICA-handlarna tar verkligen ansvar för miljön hos sig på detta vis. Deltagandet betyder också värdefulla extrapengar till idrottsungdomarna, deras drömmar och fortsatta aktivitet, säger Josefin Warg på Städa Sverige.

För ICA är projektet ytterligare ett sätt att bidra till en positiv samhällsförändring:
— Det känns otroligt roligt och viktigt. Vi är stolta över dessa samarbeten mellan ICA-handlare och lokala idrottsföreningar där vi tar ett gemensamt ansvar för närmiljön. Tillsammans gör vi skillnad, säger Pinar Musadotter, generalsekreterare ICA Stiftelsen i pressmeddelandet.

De som utför uppdraget: Eriksbergs IF F07
Städuppdrag kommer att utföras: den 1 maj klockan 10.30
Var städning kommer att ske: Frihamnen i Göteborg med omnejd, https://kartor.eniro.se/m/2o9e3
Lagets dröm och vad ersättningen kan komma att gå till: ”Vi vill åka på ett träningsläger!”

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: