Samlade in 18 000 kronor på ett dygn för en gräsklippare – fick oväntat stöd: ”Blev förvånad”

När fotbollsklubben Säve SK fick ekonomiska bekymmer under Coronapandemin hade man inte råd att köpa en ny gräsklippare. Men Hisingsborna ställde upp och samlade in 18 000 kronor – på bara ett dygn! Och ett av de mer oväntade bidragen kom från en grannklubb…

Säve SK:s styrelse insåg att fotbollsklubben behövde en ny gräsklippare för att sköta om den fotbollsplan där sex aktiva lag tränar och spelar.
— Den gamla hade tyvärr gett upp. Men då Coronan slagit hårt ekonomiskt så fanns inga pengar i kassan för inköp. Då hittade vi insamlingsfunktionen via laget, säger styrelseledamoten Johan Misuri.

Det finns två fotbollsplaner ute i Säve och den större sköter Idrotts och föreningsförvaltningen inom Göteborgs stad, medan den mindre sköter de inom Säve SK själva.
— Säve sportklubb har varit allt från 15 lag till ett enda lag. Nu har vi sex aktiva lag och dessutom används den lilla planen till både fotbollsskola, agility för hundar och fotbollsträning, säger Johan Misuri.

Så när de lade upp sin insamling hade de ingen aning om hur den skulle tas emot av Hisingsborna. Men det blev en omedelbar succé:
— Responsen va klart över förväntan. Att samla in drygt 18 000 kronor på ett dygn! Antalet gåvor var 94 stycken, allt mellan 50 kronor till 1200 kronor, säger Johan Misuri.

Ett av Säve SK:s flicklag vid sin fotbollsplan när de fick finbesök från Göteborg FC för ett par år sedan.

Fick oväntat stöd – från Backatorp

Och bland de större bidragen fanns ett lite oväntat sådant. Backatorp IF från grannstadsdelen Hisings Backa hade skänkt en tusenlapp – till Säves gräsklippare!

— Jag blev förvånad när jag såg att Backatorp var en av de som skänkte pengar. Men positivt överraskad! Det är bra att vi mindre klubbar på Hisingen kan hjälpas åt att överleva. De ville bidra då de själva har befunnit sig i sitsen att fått kämpa i motvind, säger Säve SK:s styrelseledamot Johan Misuri och lägger till:

— Vi som klubb hade gärna hjälpt andra klubbar om möjligheten dykt upp framöver.

Solidaritet mellan de små fotbollsklubbarna på Hisingen.

Vem får äran att klippa gräset på er fotbollsplan framöver?
— Gräset klipper våra ungdomar i säve, säger Johan Misuri.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: