Karlatornets nakenkupp: Här kastar Frölunda hockeys tränare handduken i skyskrapans fönster

En fördel med att bo högt upp i en skyskrapa är att dina grannar inte kan se in genom ditt fönster. I en ny reklamfilm från Karlatornet testar Frölunda hockeys tränare Roger Rönnberg den här lyxen – genom att låta handduken falla…
— 100% utsikt, 0% insyn!, säger Malin Haag, ansvarig för försäljningen i Karlatornet hos Serneke.

Nordens högsta hus med 611 lägenheter, 245 meter och 73 våningar högt. Det säger sig självt att högt upp i Hisingens skyskrapa så är det inte särskilt mycket insyn i lägenheterna, men nyligen tog Serneke ett oväntat grepp för att visa detta.

I en film som spreds i sociala medier använde bolaget bakom skyskrapan Frölunda hockeys tränare Roger Rönnberg som modell.

Bor Roger Rönnberg numera i Karlatornet på riktigt – eller ”bara” i reklamen?
— Roger bor för närvarande inte i Karlatornet. Än så länge. Men han passade verkligen in och verkade trivas. Han representerar det vi vill förmedla med vår reklam, säger Sernekes Malin Haag.

I reklamfilmen spelar Roger Rönnberg en som bor i skyskrapan. Han kliver upp ur sängen och vandrar omkring i ”sin” lägenhet, tar en kopp kaffe – innan han ställer sig och spanar in utsikten.

Sedan faller Frölundatränarens badrock till golvet och filmen insinuerar att han står naken framför ett av lägenhetens många soldränkta fönster. Samtidigt skymtar ett badkar vid hans fötter, så han står inte och ”blottar” sig i ett fönster – utan det insinueras snarare att han är på väg att kliva ner i ett bad…

”Fantastisk utsikt över hela Göteborg utan att någon kan se in”

Varför valde ni Roger Rönnberg som ”modell” för den här reklamen?
— Roger representerar mycket av det som Karlatornet står för, såsom mod och att våga vara unik. Dessutom har Serneke ett långt samarbete med Frölunda Hockey, vilket gör att vi känner oss trygga i detta samarbete. Vi tyckte också att timingen med slutspelet var perfekt – en flört med Göteborg och alla hockeyfans, säger Malin Haag.

Är lägenheterna i Karlatornet hockey-kompatibla?
— Absolut. Vi har pålat ordentligt för att konstruktionen ska tåla alla typer av belastningar.

I slutet av reklamen kastar Roger handduken framför ”sitt” fönster. Är det en av fördelarna med att bo långt upp – att man kan gå runt naken utan insyn?
— Ja, visst är det så. Du kan njuta av en fantastisk utsikt över hela Göteborg utan att någon kan se in. 100% utsikt, 0% insyn!, säger Malin Haag.

Den populära Frölundatränaren som ledde sitt lag till semifinal i årets slutspel i Elitserien meddelade nyligen att den kommande säsongen 2024/2025 blir hans sista som tränare för Frölunda HC.

Se Sernekes reklamfilm med Roger Rönnberg här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

Lämna ett svar