De startar ett bageri enbart för hundar – ”Vi ville skämma bort Mila”

Behöver du nybakade bullar eller bakelser till din hund? Det går att få nu när familjen Mihajlovic startar ett bageri på Hisingen.
— Tanken var att göra något fint för vår hund. Därför fick det hennes namn, Mila. Men självklart finns bakelser även för husse och matte, säger Aleksandar Mihajlovic.

Det gifta paret Marlena och Aleksandar Mihajlovic bor I Biskopsgården på Hisingen tillsammans med sitt barn, en katt och såklart lilla tiken Mila. Det var nämligen via henne som idén till deras bageri föddes.

— Vi jobbar med hundrastning och en av våra kunder hade en amstaff tik. Vi rastade henne under ett och ett halvt år, men hon började bli stressad och dålig mot personer. Ägaren ville avliva, men eftersom hon inte var aggressiv så ville vi ta över henne och ge henne en annan chans, säger Aleksandar Mihajlovic.

Eftersom hon till en början behövde lite extra kärlek så ville de göra något speciellt för den lilla tiken.

— Vi ville skämma bort henne och baka lite åt henne. Men det var noga att det skulle vara naturligt, så vi testade oss fram.

Marlena och Aleksandar Mihajlovic tillsammans med hunden Mila. Foto: Privat.

Tog ett år innan recepten var fulländade

Bland annat fungerade inga spannmål för tiken, som familjen döpt till Mila.

— Vi använde bara naturliga ingredienser, utan konserveringsmedel och inga färger. Under ett års tid har vi jobbat på receptet. Det var inte bara viktigt med smaken, men också att det skulle se fint ut fint. Men vi misslyckades många gånger, med hur mycket man ska ta av varje sak och vad man måste sätta i för att det ska bli gott. Det har tagit tid och det var inte lätt.

En av de många mini-bakelserna som görs på bageriet. Foto: Privat.

När de hade sammanställt ett par recept som fungerade, så började vänner och kunder fråga om inte paret skulle göra en affärsidé av sitt koncept.

— Vi fick idén från de som undrade om vi inte skulle jobba med det här och sälja till andra. ”Ni borde öppna eget” sa dem, så vi började leta efter en lokal.

”Handlar om att att visa att hon betyder mycket för oss”

Och efter nyår fick de en lokal på Eketrägatan 11 i Lundby. Den 12 februari öppnade de officiellt sitt bageri – med fokus på hundar.

— Tanken var att göra något fint för våran hund, därför fick den hennes namn, Mila. I grunden handlar det om att göra något för att visa att hon betyder mycket för oss.

Hundgodis gjort av naturliga ingredienser. Foto: Privat.

Nu säljer de mini-kakor utifrån sina egna recept. I lokalen spelas klassisk musik och det finns saker även för husse och matte.

— Ja, det finns fika även för människor som bröd, kanelbussar, munkar och croissant. Vi försöker ha olika saker nästan varje dag.

De gör även tårtor till den som fira sitt husdjurs födelsedag:

— Häromdagen bakade vi till en mini bullterrier som fyllde ett år. Och nu till helgen har vi tio födelsedagstårtor som är beställda. Vissa vill ha med namn och vissa utan, och en del vill bara ha minikakor som matchar med färger de har bestämt på kalaset.

En födelsedagstårta som de bakade häromdagen till 3-åriga Brunos födelsedagskalas. Foto: Privat.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: