Populära fiket lägger ner ”Det är med tungt hjärta vi stänger”

Nu är det dags att bomma igen för det hållbara caféet vid Lundbybadet. Efter knappt ett år stänger de portarna.
”Vi kommer minnas denna tid med kärlek och skratt”, skriver BoKalen på Instagram.

Fiket BoKalen öppnade i mitten av maj förra året på Rosenapelgatan 23, mellan Lundbybadet och kolonilotterna i “Lundby Park”. Just ordet Bokalen är en sammanslagning av orden boende och lokal och det var också tanken bakom caféet, att gästerna skulle stiga in i ett “vardagsrum” och en hemtrevlig plats.

— Vi håller det väldigt personligt och vi lägger stor vikt vid det personliga mötet mellan våra gäster, sa en av ägarna Maria Theanoar till Hela Hisingen vid öppningen.

Här på Rosenapelgatan 23 ligger BoKalen. Foto: Privat.

”Denna otroliga upplevelse har gett oss ännu mer mod”

Men nu nås kunderna av beskedet att lördagen den 5 mars blir sista dagen de håller öppet.

”Det är med tungt hjärta vi stänger men vi känner att vi behöver utrymme att utvecklas och växa som människor och denna otroliga upplevelse har gett oss ännu mer mod och kött på benen”, skriver BoKalen på sin Instagram.

Samtidigt passar ägarna på att tacka alla besökare:

”Vi kommer minnas denna tid med kärlek och skratt, vi är så tacksamma för allt stöd och alla fina recensioner vi fått av er”.

Maria Theanoar, 31, och Vanessa Ardalani, 32, som startade cafésatsningen.

Idén föddes efter resa till Mexico

Ägarna Maria Theanoar, 31, och Vanessa Ardalani, 32, lämnade sina arbeten som handläggare och ekonomiassistent för att satsa på caféet.

Hela idén föddes efter att Maria backpackade genom Mexiko.

— Bacalaar är en inspirerade ort i Mexico som verkligen anammat hållbarhet och kämpar emot att kapitaliseras av utomstående aktörer, som vill tjäna snabba pengar på bekostnad av miljön. De värnar om sin historia och försöker bevara det lokala restauranger som i generationer lagat inhemsk mexikanska varor och maträtter. Det som inspirerade mig var att se hur de möter utmaningar i en ort som växer och utvecklas och blir allt populärare, sa Maria Theanoar vid öppningen.

Meddelandet och tacket som skickades till följarna på Instagram. Foto: BoKalens Instagram.

LÄS MER: Hisingens nya hållbara café-satsning: “En länk mellan de olika samhällsklasserna”

Redaktionen
tips@helahisingen.se