Här är Hisingens nya foodcourt – ”Vill folk äta friterad schnitzel så serverar vi det”

Hisingens nya foodcourt ska anpassa sina restauranger efter kundernas behov. I nuläget finns allt från salladsbar till asiatisk mat.
— Vi rättar oss efter vad gästerna köper, säger delägaren Hans Borén.

Längst ut i Arendal har West End Food Court öppnats. Hans Borén, 52, är delägare och har tidigare arbetat som kökschef på 28+. Han har även jobbat som kock både i Thailand och Kuala Lumpur, men återvände till Sverige på grund av pandemin.

— Då startade jag upp det här. Det är en stor utmaning, förenat med ett ansvar. Det handlar om att göra det bra på sikt både för området och för personalen som jobbar där – att vara ödmjuk inför uppgiften, säger han.

”Alla är väldigt glada och tillmötesgående”, säger delägaren Hans Borén. Foto: Privat.

I nuläget finns restauranger som serverar burgare, kött, asiatsiskt och sallad. Men ägarna kommer att anpassa utbudet efter kunderna.

— Vill folk äta friterad schnitzel så kommer vi servera friterad schnitzel. Vi anpassar oss efter kunderna. Om ingen vill äta semlor så slutar vi baka semlor, säger Hans Borén.

West End Food Court ligger i Arendal och inrymmer plats för 1 000 personer. Foto: Marie Ullnert/Platzer Fastigheter.

Restriktionerna gav dem en ”tuff” start

Food courten öppnade redan 10 januari, men det var svårt att få dit kunder på grund av restriktionerna och pandemin.

— Vi hopppas att det ska fungera nu när restriktionerna tagits bort. Det har varit en halvtuff början när ingen jobbar på plats i området, säger Hans Borén.

Restaurangerna ligger på Arendals Skans. Foto: Marie Ullnert/Platzer Fastigheter.

I nuläget har restaurangerna öppet under lunchen 11-13.30 alla vardagar. Men Hans Borén hoppas även kunna hålla event för upp till 1 000 personer i den 2 400 kvadratmeter stora hallen.

— På sikt kommer det hända mycket, speciellt vad gäller event-biten.

Varför ska folk komma till er?

— Vi erbjuder bra lunchmat, lagad från grunden med stor variation. Vi ger gästerna en möjlighet att äta bra luncher och slippa matlådor. Hittills har vi bara fått positivt bemötande, alla är väldigt glada och tillmötesgående.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: