Detta är Hisingens populäraste tårta – nu fyller den 20 år: ”Fantastisk”

Hipp hipp hurra! Nu fyller Hisingens populäraste tårta 20 år! Torslanda-bageriet Almondys Daimtårta har blivit en hushållsprodukt likt Kalle Kaviar eller Hönökaka hos många svenska familjer. Men den är faktiskt även en internationell succé!
— Det är inte självklart att ett tårtrecept blir så omtyckt i så många olika länder, men Daimtårtan lyckas med det, säger Sofie Funevik, Marketing Manager på Almondy.

Daimtårtan har länge funnits på de svenska fikaborden. De allra flesta har nog ätit den många gånger, men det som många kanske inte känner till är att den omtyckta tårtan är minst lika älskad i resten av världen. Faktum är att Daimtårtan finns att hitta på fikabord i såväl Frankrike, Japan som USA. Och ungefär 50 länder därtill, skriver Almondy i ett pressmeddelande.

— Vi är övertygade om att det beror på att den har smaker och konsistenser som gifter sig bra med varandra. Mandelbotten, den lena krämen, knäckig mandelkrokant och ett överdrag av len mjölkchoklad är en fantastisk kombination”, säger Sofie Funevik, Marketing Manager på Almondy.

Skapades i samarbete med IKEA

Daimtårtan skapades i ett samarbete mellan Torslanda-bageriet Almondy, Daim och IKEA. I dag finns den att köpa i 54 länder och varje timma äts över 8500 bitar av tårtan, enligt Almondy. Alla Daim-tårtor bekas i Almondys bageri på Flygfältsgatan i sydöstra Torslanda på Hisingen:

— Vi är många som har firat med Daimtårtan genom åren och nu tycker vi att det är dags för Daimtårtan att hyllas. Många bakverk har egna dagar tillägnade åt att fira dem, men det finns ingen Daimtårtans dag i kalendern. Istället tycker vi att varje dag är värd att fira med en Daimtårta, oavsett om det man firar är en födelsedag, en lyckad arbetsintervju eller bara en glad stund med nära och kära”, säger Sofie Funevik i pressmeddelandet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: