Torslandaföretagets nya grepp: Pepparkakan maskerar sig – som kladdkaka

Nya mattrender och rätter i samband med storhelger är vanligt förekommande. Är det inte varianter på semlan så är det nya rätter till julbordet.
Nu lanserar Torslanda-hjärnorna bakom Daim-tårtan en ny dessert för julbordet: Kladdkaka med pepparkakssmak…

En av de sistnämnda kan man säga att Torslandaföretaget Almondy ligger bakom den här vintern. Man lanserar nämligen – i samarbete med Marabou – en klasskaka med pepparkakssmak…

— Kladdkaka är kanske inte något som förknippas med julbord, men varför inte ändra på det genom att kombinera två redan populära smaker – mjölkchoklad och pepparkaka. Efter succén med Marabou Kladdkaka såg vi en gyllene chans att låta kladdkakan få sin rättmätiga plats under årets stora högtid, säger Angelica Cramér, Marknadsansvarig på Almondy i ett pressmeddelande.

Almondys juliga pressmeddelande om sin nya produkt.

Firmans största succé: Daim-tårtan

Liksom Almondys första Marabou kladdkaka är även pepparkakskladdkakan ”riktigt kladdig” enligt tårtbageriet på Hisingen.

Företaget skryter om att ha blandat ned smält mjölkchoklad i smeten tillsammans med pepparkakskryddor. De föreslår att serverad kakan med en klick lingongrädde för att skapa den perfekta juldesserten”.

Tårtbageriet Almondy grundades 1982 på Aschebergsgatan i centrala Göteborg och producerar kylda och frysta tårtor. I dag arbetar över 100 anställda hos dem i bageriet i Torslanda, på Hisingen. Företagets absolut mest kända produkt är Daim-tårtan, som de säljer 1 miljon tårtor av årligen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: