GUIDE: 7 Loppisar och second hand-butiker på Hisingen du måste besöka

Vill du shoppingfynda? Titta på vintage-prylar? Här har vi sammanställt tips på de bästa loppisarna runtom på Hisingen. Allt från små kvartersbutiker till större loppmarknader…

KVILLEHYLLAN (Kvilletorget)
Butiken där du kan hyra en hylla – för att sälja dina vintageprylar i butik. Ett koncept som blev en stor succé när det dök upp för ett par år sedan och fortfarande kan man se stora klungor av människor stå utanför butiken när de ska öppna med nyfyllda hyllor…
Öppet: Onsdag-torsdag 11-17 och lördag-söndag 11-15
Hemsida: Kvillehyllan.se.

HYLLIS (Gustaf Dahlénsgatan 13)
Likt Kvillehyllan kan man hyra utrymme för att sälja sina prylar här, men i en avsevärt större lokal (dock lite svår att hitta in till). Själva beskriver de konceptet så här: ”Många säljare under samma tak ger många fyndchanser, där du erbjudas att handla från många och betala allt i samma kassa.”
Öppet: STÄNGT! Gick tyvärr omkull i spåren av coronapandemin och stängde igen verksamheten 24 maj 2020.
Hemsida: Hyllis.se.

EMMAUS BJÖRKÅ (Ångpannegatan 5)
En av de stora vintage-butikerna i Göteborg som sprider ut sig på två våningar och 1500 kvadratmeter. Här finns enligt deras egen beskrivning: ”damkläder, mammakläder, barnkläder, herrkläder, sportkläder, märkeskläder, skor, accessoarer, textil, köksprylar, prydnadssaker, tavlor, mattor, möbler, böcker, el-artiklar, tillbehör, filmer, och leksaker.”
Öppet: Måndag-fredag: 10-19, Lördag: 11-17, Söndag: 11-16.
Hemsida: Emmausbjorka.se.

KYRKBYTORGETS SECOND HAND (Kyrkbytorget 3)
Ett familjeföretag på Kyrkbytorget som säger sig jobbar hårt på att hålla ett brett och kvalitativt sortiment i sin butik, där de tar emot gåvor och uppmanar folk att lämna in sånt som är fint – men som annars skulle hamna på tippen. De köper även antikt och kuriosa vid vissa tillfällen.
Öppet: Måndag-fredag 10:00-18:00, Lördag och söndag 11:00-15:00.
OBS! Ombyggnad under maj 2020. Öppnar åter i juni.
Hemsida: Kyrbytorgetssecondhand.se.

LUNDBY SECOND HAND (Lundbygatan 2)
Svenska kyrkans second hand-butik på Hisingen, där inkomsterna går till ACT, kyrkans organisation för humanitära insatser och projekt över hela världen. I höst samlar de in pengar för att stärka flickor och kvinnors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv. Second hand-butiken ligger inne i Lundby nya kyrka, på källarplan. Här finns möjlighet att engagera sig ideellt med, för den som vill det.
Öppet: Måndag: 9:00-17:00, onsdag: 13:00-16:00, fredag: 10:00-13:00.
Facebook: Lundby Second Hand.

SMYRNA SECOND HAND (Ringögatan 3)
Överskottet från försäljningen har enligt Smyrnakyrkan själva under åren gett miljoner i inkomster och bara under 2018 kunde Second Hand bidra till sitt missionsarbete med ca 1,2 miljoner kronor. Smyrnakyrkan har drivit Second Hand-butik på Hisingen i 25 år och i dag ligger butiken i Ringön. I butiken säljs allt från möbler och kläder till porslin och fritidsprodukter. De driver även ett kafé som är öppet under försäljningen på lördagar.
Öppet: Måndagar 16:00-18:00, lördagar 10:00-14:00.
Hemsida: Smyrna.se.

C-G MÖBEL- OCH ANTIKMARKNAD (Gamla Tuvevägen 15C)
Med 30 års erfarenhet i branschen kallar sig C-G för ”vintage- och retrobutiken för dig som gillar återbruk. Vi har gamla och antika möbler från olika tidsperioder. Vi har glas och porslin i olika prisklasser, både udda och kända märken.”
Öppet: Onsdag-fredag 10:00-18:00, lördag-söndag 10:00-15:00.
Hemsida: CG-antikmarknad.se.

LÄS MER: