Här kan du ge en julklapp till dem som inte har råd med present till sina barn

Vill du hjälpa en familj som inte har råd med julklappar till barnen? Nu kan du göra det – hos Quality hotel Winn i Hisings Backa.
— Fokus på barn alltså, leksaker, vinterkläder, böcker, målarbok och kritor. Ja, sådant som alla barn vill ha, säger hotelldirektören Ina Aganovic om vilka presenter de hoppas få in från hisingsborna.

I nio år har Nordic Choice Hotels-kedjan haft traditionen att samla in olika julklappar till behövande på sina hotell. På Hisingen hålls traditionen vid liv av Quality Hotel Winn vid Tingstadsmotet i Hisings Backa.

Men varför engagerar sig det lilla hotellet, som ligger mellan Brunnsbo och nya Marieholmstunneln, i denna typ av välgörenhet?

— För att vi kan, för att det finns dom som har det tuffare och för att rikta ljus på de personer i vårt samhälle som lever i någon får av utsatthet. Vårt hjärta slår extra varmt för alla de barn som lever i en otrygg miljö, säger Ina Aganovic, hotelldirektör hos Quality hotel Winn.

Quality hotel Winn vid Tingstadsmotet i Hisings Backa. Foto: PRIVAT

Vissa ger pengar – andra presentkort

Från år till år har hotellet fått in allt från 20 paket – till närmare 100 något år. En del ger inslagna leksaker, prylar – eller kontanter:
— Det är olika från år till år, något år har det blivit uppemot 100 presenter och ibland är det pengar i presenterna, ibland är det presentkort. Det varierar, berättar Ina Aganovic.

Teamet på Quality hotel Winn i Brunnsbo vid sin julgran. Foto: PRIVAT

Vad önskar ni helst att folk skänker i paketen?
— I år kommer vi att skänka samtliga julklappar till Stadsmissionens arbete med Barnfamiljer i Göteborg som lever i fattigdom. Fokus på barn alltså, leksaker, vinterkläder, böcker, målarbok och kritor. Ja, sådant som alla barn vill ha, säger Ina Aganovic.

”…inte kan ge sina barn samma julfirande som andra…”

Varje år samarbetar hotellet med en lokal välgörenhetsorganisation som i sin tur är de som tar hand om paketen så att de kommer fram till behövande familjer på Hisingen och övriga Göteborg. Och i år blir det alltså Stadsmissionen som tar emot presenterna från generösa hisingsbor.

Ina Aganovic, hotelldirektör på Quality Hotel Winn.

— För två år sedan bjöd vi in barnfamiljer till en dag med hopp och lek, ansiktsmålning, fika, bad i vår pool och så vidare. Det var så uppskattat och flera som var här hade knappt besökt ett badhus tidigare eller smakat på popcorn, säger Ina Aganovic.

Varför är det viktigt med välgörenhet i samband med jul?
— Inte bara i samband med jul egentligen, vi arbetar med välgörenhet året runt. Exempelvis har vi ett arbete som vi kallar Goa Grannen som vi startade för nio år sedan.

Här kan du lägga ditt paket – som går till barnfamiljer i fattigdom i Göteborg.

— Men just kring juletid är det ett stort fokus på familj, shopping, gåvor, att vara tillsammans och hela den grejen vilket dessvärre bidrar till att familjer som inte har den typen av trygghet eller möjlighet kanske känner sig ännu mer utanför, får ännu mer dåligt samvete för att man inte kan ge sina barn samma julfirande som andra. Där vill vi vara med och stötta med det lill extra, säger hotelldirektören Ina Aganovic.

Här hittar du en karta till Quality Hotell Winn – där du kan skänka en present till behövande familjer i Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: