Här landar ”Flygande mattan” – på Hisingen: ”Fantastiskt att se”

En park, ett vardagsrum eller en lekplats?
Nu har succén ”Flygande mattan” återigen landat på Kvilletorget – en del i kommunens projekt att skapa mötesplatser för alla.
— Det är fantastiskt att se, säger Pernilla Hallberg, verksamhetschef på Fastighetsägare Centrala Hisingen.

Som en del av Göteborgs stads projekt att bli en ”livlig, grön och trygg stad” har kommunen placerat ut tillfälliga platser för människor att umgås och röra sig på. Och nu är det dags för den så kallade flygande mattan att inta Kvilletorget på Hisingen.

Foto: Göteborgs stad

Bokklubb eller yogastund

Det är tredje året som mattan placeras ut, i ett samarbete med Fastighetsägare Centrala Hisingen.

— Det är fantastiskt att se hur barn och familjer leker och använder Flygande mattan som en förlängning av lekplatserna och som ett ute-vardagsrum, säger Pernilla Hallberg, verksamhetschef på FCH.

Mattan är tänkt för barn och ungdomar i alla åldrar och kan användas för att leka, lyssna på musik, ha yogastund på, eller helt enkelt användas som mötesplats. Sedan tidigare har femton olika platser runtom i Göteborg använts i projektet som kallas för ”Din plats i staden”. Bland annat finns solstolar utplacerade på ”Playa Skeppsbron” vid Stenpiren och gatumöbler i trä på Södra Larmgatan.

https://youtu.be/UHwQlQe34rs

Flygande mattan kommer att finnas på Kvilletorget till och med den 31 september. Här på kommunens hemsida kan du läsa om de övriga platserna som finns runtom i Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: