De ligger bakom Torslandas stora bokevent i helgen: ”Blev otroligt stort”

Lördag 4 september 2021 arrangeras en minibokmässa på Kulturhuset Vingen i Torslanda. 29 författare och några förlag deltar – där majoriteten är från Göteborgsområdet. Vi ställde tre snabba frågor till Carina Bild, författare och en av mässans arrangörer

1. Hur fick ni idén till denna mini-bokmässa?
— Jag och Nena Olin fick i våras kännedom om varandra som författare och att vi båda bodde i Björlanda, inom Torslanda. Första gången vi träffades i juni, pratade vi om författande men också om covidåret där få aktiviteter varit möjliga. Det visade sig att vi båda hade samma idé, om behovet av lokal mötesplats för författare och läsare. Valet av plats blev det självklara, Torslanda där vi bor. Vi startade direkt dagen efter med planering och arrangerande. Det har varit en intensiv period och vi är glada för all positiv respons.

2. Hur har urvalet av författare som deltar gått till?
— Vi har gått ut via de sociala medierna och annonserat om bokmässan. Intresset blev otroligt stort.  Antalet anmälningar gjorde att vi tidigt fick begränsa och tacka nej till författare.  Vi har nu sex författare från Torslanda, en från Öckerö och merparten är från Göteborgsområdet. Några författare kommer längre ifrån som Stockholm och uppåt. Antalet deltagande författare är nu 29 och utöver det finns några bokförlag. Antalet är vad lokalen i Kulturhuset Vingen klarar.

3. Vad hoppas ni att ni ska få för mottagande bland Torslandaborna?
— Vi hoppas att de besökande kommer att hitta nya intressanta böcker, nya författare och att de kommer uppskatta den lokala anknytningen. VI har böcker för alla smaker från barnböcker till deckare, thrillers, feelgood och vanliga romaner samt faktaböcker och även faktaböcker om Torslanda. De besökande kan också delta i en frågetävling med vinster och ta en fika i Vingens trevliga kafe. Vi hoppas att Torslandaborna men också Göteborgarna blir mycket nöjda med bokmässan och  vill att detta event ska återkomma.  

Eventet är på Kulturhuset Vingen vid Amhult i Torslanda och har gratis entré. Läs mer i Facebook-eventet här!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: