Nu öppnar Instagram-profilernas favorit vid Avenyn upp ny krog på Hisingen

Olympiska friidrottsstjärnan Khaddi Sagnia är bara en av många Göteborgsprofiler i sociala medier som glatt har visat upp när hon äter här. Nu kommer en av stans mest Instagram-hajpade restaurangsatsningar till Hisingen! På menyn: Poké bowls…

Restaurangen Poh-Keh på Teatergatan har sedan starten 2018 utökats med ”systerkrogar” på Drottninggatan, Kämpegatan och snart öppnar man på Vallgatan – samt i Lindholmsallén på Hisingen. Mitt emot bygget av Karlatornet kommer den populära poké bowl-restaurangen, numera kedjan, att öppna upp sin nya poké bowl-krog.

Poké är Hawaiianska för att ”skära till bitar”, vilket kort sagt förklarar vad poké bowl är. Det är en Hawaiiansk rätt i en skål, fylld av bitar av olika grönsaker, protein – ofta serverad med någon smakrik sås på toppen. Poké bowl-trenden har sköljt över Sverige i flera år nu, hand i hand med den ökade medvetenheten kring att äta hälsosamt som kommit i och med den allmänna hälsotrenden som yngre generationer i allt större utsträckning anammar.

Här i Lindholmsallén – mitt emot från Karlatornet – öppnar Poh-Keh.

Favorit hos Instagram-profiler

Restaurangen Poh-Keh i centrala Göteborg har haft i gång sin verksamhet sedan 2018 i Göteborg och på kort tid blivit en av de mest populära destinationerna för poké bowl-älskare.

”…brinner för att laga mat och har blivit inspirerade av den nya hälsotrenden Poke Bowl. Vår ambition är att servera riktigtgoda Poke Bowls med tillbehör i enkelhet som är lagade från grunden. Vi har komponerat ihop våra egna Poke Bowls där vi medvetet satsat på ingredienser
som ska ge en god smakupplevelse men även vara en fröjd för ögat att se och samtidigt vara hälsosamt”, beskriver de själva sin filosofi.

Göteborgs Instagram-elit samt en del andra lokala kändisar, som mångfaldiga svenska mästaren, OS-idrottaren, friidrottsstjärnan Khaddi Sagnia, har upprepat synts ätandes Poh-Keh:s mat i sociala medier.

— Jag kunde inte vänta tills jag kom hem så jag stannade bilen och tog några bett, skrev Sagnia på sin Instagram till den här bilden med mat från Poh-Keh.

https://www.instagram.com/p/B8zMf_Fn8E4/
https://www.instagram.com/p/B8zcAh3J5LG/
Friidrottsstjärnan Khaddi Sagnia tar en take away-rätt.
https://www.instagram.com/p/BJNXJdZB59B/
Khaddi Sagnia har tävlat för Sverige i VM, EM och OS och är mångfaldig svensk mästare i ett flertal grenar.

De hälsosamma rätterna – och iögonfallande färggranna presentationerna – har gjort att en ström av större och mindre Instagram-profiler i Göteborg valt att posta material från när just de varit och ätit på Poh-Keh. Här är några andra exempel på hur krogen synts i flödet hos diverse Instaprofiler!

https://www.instagram.com/p/CADVOTdpa5y/
Lokala fitness-foodien Cattis Jansson ser nöjd ut när maten kommer.
https://www.instagram.com/p/Bt2xmFiBvIS/
Kock-profilen Isak Melin tycker om poké bowls…
https://www.instagram.com/p/B0GL2iLiS3F/
Fitnessprofilen Lee Sheldon äter en poké bowl.

Konkurrens runt hörnet

Poh-Keh:s närmaste konkurrent vid Lindholmen blir Rollin Bistros, vars krog på Lindholmen ligger precis vid piren där Älvsnabben avgår. Bara två kvarter skiljer ställena åt – så räkna med viss konkurrens. Överlever bägge på sikt kan vi nog konstatera att poké bowl-trenden kommit för att stanna vid Lindholmen.

När Poh-Keh öppnar sin fillial inom kort blir de den andra ”Centrum-kedjan” att ta steget över älven till just Lindholmsallén. Lite österut på gatan, i bottenplan av Geelys nya utvecklingscentrum har nämligen populära Da Matteo öppnat upp nyligen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: