SNABBMATSKRIGET: Nu tätnar konkurrensen när Max öppnat nytt på Hisingen

Här klipps bandet vid galapremiären av Max nya burgarrestaurang i Sannegården. Nu tätnar konkurrensen mellan snabbmatsjättarna på Norra Älvstranden.
— I långa loppet är det konsumenterna som bestämmer var de vill äta, säger vice koncernchefen Christoffer Bergfors till HelaHisingen.se.

Som HelaHisingen.se kunde avslöja redan i februari fördubblar i år Max burgarkedja antalet restauranger på Hisingen. Onsdagen 23 september var det “galapremiär” för Max nya burgarrestaurang i Sannegården, i Sibyllas tidigare lokaler. 

Tord Hermansson, VD för Lindholmen science park, klippte bandet på röda mattan – medan Christoffer och Richard Bergfors från Max grundar- och ägarfamilj, samt restaurangchefen Jesper Sultan såg på. Företagsledningen var på besök och arbetade i restaurangen, samt välkomnade de första gästerna som käkade Max-burgare på centrala Hisingen.

Max Burgers på Polstjärnegatan, med Ramberget i bakgrunden.

Mitt i ”Sannegårdstriangeln”

I och med öppnandet av restaurangen på Polstjärnegatan, granne med ICA Kvantum Sannegården, är man en bit bort från McDonalds restauranger vid Backaplan och Rambergsvallen på centrala Hisingen. Däremot placerar man sig mitt i “Sannegårdstriangeln” mellan mellan Subway vid Lindholmen, Burger King i Eriksbergs köpcentrum och Dominos i Sannegården.

— Jag är inte alls orolig för att de amerikanska kedjorna finns omkring. Det som spelar in när vi väljer lokal är hur mycket trafik, boende, skolor, ja människor som rör sig i området. Ju mer konkurrenter det finns ju mer kul är det, är min åsikt. Det är roligt med lite fajt, att visa skillnaden mellan oss och dem. Jag tror inte alla gäster bara går till Max, eller till McDonalds för den delen. Man provar lite olika. I långa loppet är det konsumenterna som bestämmer var de vill äta. När man varit på Burger King en vecka och nästa vecka kommer till oss och känner skillnad på sånt som designen i restaurangen, personalen som arbetar där och maten…ja, det är produkten i slutändan som är det viktigaste det är en annan produkt vi har, sa Max-familjens Christoffer Bergfors till HelaHisingen.se tidigare i veckan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: