Internationell matfestival hos Bäckebol 24-28 april: Över 40 bås med läcker mat från hela världen!

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Sveriges största kringresande matmarknad återvänder till Hisingen! 24-28 april gör de sitt andra besök hos Bäckebol Center efter succébeslutet att lämna Göteborgs stadskärna i fjol:
— Det blev en enorm succé med flytten till Hisingen och Bäckebol!, säger Francois-Xavier Mauraisin.

International Food Festival har de senaste decennierna etablerat sig som Sveriges största resande matmarknad. Nyligen var den i Malmö och hade då hela 100 000 besökare på sex dagar – så marknadens popularitet är större än någonsin.

Nu kommer de tillbaka till Bäckebol Center på Hisingen:
— Vi har ett större utbud än någonsin med fler maträtter än något tidigare år! Vi har nya bås och vagnar från Chile, Brasilien, Danmark, Libanon och Transylvanien! Sedan har vi nya svenska matvagnar, exempelvis kan besökarna köpa svenska heta såser i år…och så har vi en jamaicansk matvagn dessutom som serverar en superläcker friterad kyckling med olika goda tillbehör, säger Francois-Xavier Mauraisin hos Geraud Markets Sweden AB.

Mat tillagas i det amerikanska tältet på International Food Festival när de besökte Bäckebol 2023. Foto: HELAHISINGEN.SE

Tidigare år har den stora matmarknaden stått på Kungtorget och varit i Haga. Men i fjol flyttade den populära marknaden ut från centrala Göteborg efter att staden nekat dem tillstånd att organisera marknaden på Gustaf Adolfs torg. Därför blev parkeringen framför Bäckebol Centers köpcentrum ett bra alternativ:
— Det blev en enorm succé med flytten till Hisingen och Bäckebol! Vi hade dessutom tur med vädret så tusentals göteborgare och andra Hisingsbor kom ut till oss för att äta lunch eller äta middag hos oss på eftermiddagarna och tidiga kvällarna. Nu hoppas vi göra om det här i år, säger Francois-Xavier Mauraisin.

Rekordmånga länder representerade i år!

Den internationella matfesten hos Bäckebol Center drar igång från och med onsdag 24 april och håller på till och med söndagen 28 april. Öppettiderna är 11:00-20:00 onsdag-lördag och sedan 11:00-18:00 på söndagen.

Bland årets representerade matnationer finns bland annat Frankrike, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Finland, Grekland, Schweiz, Italien, Iran, Bulgarien, Thailand, Polen, Rumänien (Transylvanien), Venezuela, Chile, Brasilien, Sverige, Mexico, Elfenbenskusten, USA, Libanon, Danmark och Jamaica. 

Rätter från Elfenbenskusten på International Food Festival. Foto: HELAHISINGEN.SE

Totalt sett är det 40 matvagnar, tält och bås med mat från 23 olika länder som reser omkring i Sverige och tar god internationell mat till där människor bor. Så nu får alla som bor i Hisings Backa, Hisings Kärra, Tuve, Säve, Kungälv och närliggande områden ett perfekt läge att testa god mat från hela världen:
— Det är större än någonsin! Vi har utökat med tio matvagnar jämfört med i fjol och det är ganska många nyheter hos de länders kök som varit med länge. Folk kommer dessutom att bli glatt överraskade av hu många nya rätter de har att prova jämfört med förra året! Välkomna till oss i Bäckebol nästa vecka!, säger Francois-Xavier Mauraisin.

Utöver all varm mat, snacks och street food som säljs på marknaden finns det även bås som säljer allt från korvar till sötsaker att kunna ta med sig hem från marknaden. Så passa på och besök Bäckebol i nästa vecka!

Öppettider: International Food Festival

Onsdag 24 april: 11:00-20:00
Torsdag 25 april: 11:00-20:00
Fredag 26 april: 11:00-20:00
Lördag 27 april: 11:00-20:00
Söndag 28 april: 11:00-18:00

Adress: Transportgatan 19-21. Marknaden står utanför Bäckebol Centers huvudbyggnad.
Parkering: Självklart är parkering gratis hos Bäckebol!
Buss: Åker du kommunalt går buss 18 från Hjalmar Brantingsplatsen till oss. Hållplatsen heter Bäckebol Köpcentrum.

Varmt välkomna på matfesten!

Marknaden erbjuder även en hel del delikatesser och godsaker att ta med sig hem. Foto: HELAHISINGEN.SE

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: