Lyxig hot pot på Hisingens nya trendkrog – serverar wagyubiff och kungskrabba ”67 kryddor”

En lyxbrunch där du ”lagar maten själv”? Nu testar trendiga restaurang Fei hos Clarion The Pier på Lindholmen ”Hot pot”-konceptet när de lanserar en lördagsbrunch med guldkant – eller vad sägs om wagyubiff, kungskrabba och pilgrimsmusslor på menyn?
— Hot Pot är personligen en favorit från när jag bodde i Kina då det både är gott och ett väldigt socialt sätt att äta, säger hotelldirektör Josefine Gudmundson.

Restaurang Fei startar ”Hot Pot” som nytt brunchkoncept och första datumet som bokats för konceptet är lördagen 27 april. Hot Pot är en social och populär serveringsstil där gästerna själva tillagar råvaror vid bordet i smakrik buljong.

Fei, hotellkedjan Strawberry’s unika restaurangkoncept på 10:e våningen av Clarion The Pier i Lindholmen (Pumpgatan 5 i Lundbystrand) har etablerat sig som en storfavorit för både foodisar och hotellgäster. Det unika här är den påkostade satsningen på en så äkta och unik kinesisk restaurangupplevelse som möjligt, där kockar rekryterats från Kina – inte minst för att skapa ett hett alternativ till Geelys anställda i de olika bilföretagen som ligger granne med hotellet.

— Som vi ser fram emot att kicka igång vårt nya brunchkoncept Hot Pot. Vi är glada över att vi, som så många andra aktörer, bidrar till att Hisingen har en internationell matkulur med autentisk mat från olika länder. Hot Pot är personligen en favorit från när jag bodde i Kina då det både är gott och ett väldigt socialt sätt att äta, säger Clarion The Piers hotelldirektör Josefine Gudmundson.

Clarion The Piers restaurang Fei har enastående utsikter av Göteborgs inre hamn och södra älvstranden. Foto: STRAWBERRY

Fei har tidigare genomfört bruncher tillsammans med kändiskocken Erik Videgård och matkreatören Jimmy Guo, där konceptet blivit väldigt uppskattat bland gäster. Nu satsar Fei på Hot Pot som ett återkommande brunchkoncept. Hot Pot är en smakrik buljong som serveras i en stor gryta. Buljongen kokas upp och därefter tillagar man råvaror som kött, grönsaker och fisk i den sjudande buljongen från bordet.

— Att vi nu erbjuder Feis Hot Pot där headchef Gouwei och hans köksteam serverar noga utvalda råvaror, hemmagjorda såser i kokande smakrika buljonger i känns extra roligt!, säger hotelldirektör Josefine Gudmundson.

Ät som kinas kejsare: ”Åt det till nästan varje måltid”

På brunchen får gästerna uppleva autentisk Hot Pot med två olika sorters buljonger, en mildare vegetarisk och en starkare kycklingbuljong. För att ta det till ytterligare en nivå kommer exklusiva råvaror som wagyukött och kungskrabba tillagas i buljongen.

— Olika versioner av Hot Pot finns i hela Asien men man tror att kineserna började laga mat på detta sätt med hjälp av stativ gjorda av brons under Zhou-dynastin, vilket förgyllde kvällarna för eliten och adelsmännen. Under Qing-dynastin blev Hot Pot populär bland kejsarna. I synnerhet Qianlong-kejsaren, som åt det till nästan varje måltid. I en modern kinesisk Hot Pot används vanligtvis cirka 67 olika kryddor i dess smaksättning, berättar Guowei Zhou, Head chef på Restaurant Fei i ett pressmeddelande.

Hot pot låter gästen själv tillaga olika utvalda ingredienser vid bordet – genom att de kokas i en buljong över en spishäll. Foto: STRAWBERRY

— Kom hit vänner! Autentisk Hot Pot från Sichuan har äntligen anlänt till Göteborg! Genom en praktfull upplevelse fylld av världens mest underbara smaker, kommer ni att uppleva grytans brinnande passion, fortsätter Guowei Zhou.

Brunchen hos restaurang Fei genomförs för första gången den 27 April och bokningen till den släpptes den 27 Mars. Läs mer om Feis hot pot-brunch och boka bord här.

Sedan tidigare har även restaurang Dubbelgården på Gustaf Dalénsgatan på centrala Hisingen även ett hot pot-koncept på sin á la carte-meny. Från 16:00 tisdag-fredag och från 12:00 på helgerna så serverar denna kinesiska restaurang en hotpot- och teppanyakibuffé.

Här väljer gästerna mellan en av åtta buljonger som de sedan får till bordet med en spishäll där de kan tillaga olika buffé-serverade ingredienser, som dock inte är riktigt lika lyxiga som i restaurang Feis hotpot-utbud. Detta reflekteras även i priset på buffén.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: