Nu startas Hisingens nya fotbollsklubb – därför behöver de din hjälp

Nu startas en ny fotbollsklubb på Hisingen – för att fylla ett tomrum som föräldrar upplever finns. Tanken är att skapa möjligheter för fler barn att träna och idrotta:
— Vi gör detta för att bredda idrotten på Hisingen, säger Elvis Jakupovic.

I Kvillestan startades på 1940-talet ett fotbollslag av några kompisar som senare kom att bli ett av Göteborgs mest framgångsrika lag på 2000-talet. Det var BK Häcken, som döptes efter den häck som låg vid Tunnbindaregatan, där laget hade sin första hemmaplan. När Kville BK nu skapas får de sin identitet från närheten till hamnen och havet – med ett stort segelskepp på loggan.

Elvis Jakupovic, en av föräldrarna som är drivande eldsjäl bakom det nya laget, bor vid Kvilletorget och känner att det behövs fler idrottslag på centrala Hisingen:
— Vi gör detta för att bredda idrotten på Hisingen och för att vi märkt att behovet av träningar för barn i tidig ålder är stort, säger han.

Vad är tanken med att klubben ska heta Kville BK?
— Majoriteten av barnen bor runt Kvilletorget och att vi vill sätta Kville på fotbollskartan!

Ni får Slätta Damm som hemmaplan, varför inte den nya planen vid Bjurslättsskolan?
— Det fanns inga lediga tider att tillgå, därav fick det bli Slätta Damm som låg närmast till hands avståndsmässigt.

Därför söker Kville BK sponsorer

Är målet att bygga på med nya årgångar säsong för säsong framöver?
— Tanken är att vi börjar med ett lag och sedan utvärderar säsongen och se över möjligheten till att utöka med X antal åldersgrupper beroende på intresset.

Blir det flicklag i klubben med framåt?
— ABSOLUT, det skall finnas flicklag i bästa fall i alla åldersgrupper som pojkarna. Styrelsen i föreningen består av tre män och tre kvinnor.

Kville BK:s nya klubblogga har ett segelskepp i mitten.

Det första laget blir pojkar födda 2010 som ska spela till hösten. Den första träningen genomförs på Slätta Damm 7 augusti 13:00. Men det är inte bara spelare till sitt nya lag som Kville BK är ute efter. Nu är de på jakt efter sponsorer som kan se till att den nya fotbollsklubben kan etablera sig:

— Det kostar att starta upp en förening. Matchkläder, bollar, konor, västar, träningskläder, medicinväska, vattenflaskor, träningstider, matchtider, avgifter till SVFF, riksidrottsförbundet. Kostnaderna är många. Intäkterna är få. Därav att vi söker sponsorer, säger Elvis Jakupovic.

Vill du eller ditt företag sponsra Kville BK?
Kontakta Elvis Jakupovic via Facebook eller på telefon: 0708-225437.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: