Därför väljer gravida yoga hos Hagabadet: ”Helhetsupplevelse för kropp och själ”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Gravidyogan hos Hagabadet Älvstranden är utvecklad för dig som är gravid och hjälper dig att förbereda dig inför förlossningen. Den ”lugnar kroppen och stärker dig mentalt” – så att du ska kunna slappna av före, under och efter födseln, samt lindra eventuella smärtor.
— Många kvinnor vittnar om positiva effekter att att yoga, meditera och andas hela vägen till förlossningen, säger Mija Griborn, yogaansvarig hos Hagabadet.

Gravidyogan handlar både om att lugna och stärka kroppen för att kunna förberedas inför förlossningen – men även för att kunna samla kraft för att snabbt återhämta sig efter graviditeten.

— Det är en fantastisk helhetsupplevelse både för kropp och själ i väntans tider!, berättar yoga-ansvarige Mija Griborn hos Hagabadet.

Hos Hagabadet Älvstranden jobbar man med att förbereda kursdeltagarna mentalt och få med sig tekniker för att kunna lindra smärtor under graviditeten. I kursen ingår sådant som att lära sig avslappnande rörelser, andningsövningar och stärkande positioner som är bra för dig och barnet.

— Fokus på dessa klasser ligger på andning och avspänning men också på mental och fysisk styrka. Våra alla välutbildade yogalärare guidar de gravida kvinnorna genom en timmes yogaklass där det alltid finns utrymme för frågor och att designa klassen efter individernas behov. Så om någon har några specifika önskemål så är yogaläraren alltid lyhörd inför dessa och kan modifiera klassen ut efter deltagaren, säger Mija Griborn.

Läs mer och boka plats på gravidyoga hos Hagabadet Älvstranden här!

Kursen omfattar fyra tillfällen à 55 minuter och kan påbörjas när som helst under graviditeten. Kursdeltagaren själv väljer hur många kurser du vill och hinner gå på innan förlossning. Gravidyogan leds av välutbildad och specialiserad yogalärare med fokus på den gravida kvinnan. Bolster, yogamatta, filtar och blocks lånar du av på plats.

Mija Griborn, yogaansvarig hos Hagabadet. Foto: HAGABADET

Förhoppningen är att de som genomgår gravidyoga ska få med sig specifika verktyg för att öka sitt välmående både under graviditeten, som tiden efteråt:
— Man ska inte känna sig helt novis inför och i sin ”gravid-resa”. Vi vill ge dig en förmåga att kunna stanna närvarande, trygg och stark. Att få en kroppskännedom, fördjupad kunskap om andningen, förlossningsskedet samt specifika verktyg för avslappning och avspänning.

”Bästa gravidyogan i Göteborg”

Inga erfarenheter krävs utan kursen passar både dig som är ny på yogamattan och dig med lite mer erfarenhet. Under varje kurstillfälle får du tillgång till spa, bad och sköna bastus där du kan koppla av.

— Man kan börja närhelst man känner sig redo, jag tycker att desto förr desto bättre! Många väljer att gå flera kurser i rad och hela vägen till beräknat förlossningsdatum. Många kvinnor vittnar om positiva effekter med att yoga, meditera och andas hela vägen fram till förlossningen.

Läs mer och boka plats på gravidyoga hos Hagabadet Älvstranden här!

Hur skiljer sig er gravidyoga åt från andra liknande yogakurser? 
— Här är alla gravida! Utom läraren, oftast, i alla fall. Och alla yoga-”övningar” samt rörelser samt andningstekniker är anpassade för att passa och stötta de gravida. Det blir ofta en fin sammanhållning i grupperna också då de alla har åtminstone en ganska stor sak gemensamt! Och de följs åt i denna resa under några veckors tid, en del håller till och med kontakten efteråt!, säger Mija.

Hagabadet Älvstranden erbjuder avlappnande miljöer och möjligheter till både träning, relax – samt kurser som yoga för gravida. Foto: HAGABADET

Hagabadet erbjuder 4-veckors eller 8-veckorskurser, dessa klasser är även öppna som drop-in för Hagabadets medlemmar. Tanken är att arbeta både med mentala tekniker som fysiska övningar, allt för att stärka deltagaren under graviditeten, inför och för perioden efter förlossningen.

— Vid varje kurstillfälle har de gravida tillgång till våra spa-oaser med varma pooler, varma bastubad, relax och avkopplande spa-fåtöljer. Hos oss får du en helhets upplevelse som är svårslagen. …Jag tycker verkligen att det är den bästa gravidyogan i Göteborg, säger Mija Griborn.

Läs mer och boka plats på gravidyoga hos Hagabadet Älvstranden här!

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: