”Porrfilmsbiograf”, ”Film från 2007”, ”Trafikövningsplats” — Topplistan: Det här googlar de som googlar ”Hisingen”

Att ”googla” har blivit vårt vanligaste sätt att söka information, men vad söker de som googlar på ”Hisingen”? Här har vi de senaste 12 månadernas snabbast växande sökningar relaterade till Göteborgs stora ö…

Bortsett från ganska förväntade sökningar på geografiska områden, som ”Sannegården”, samhällsservice som ”Närhälsan jourcentral” och köpcentra som ”Backaplan”, är det en del relaterade sökningar till Hisingen som sticker ut…

Om man ser till vad de från hela Sverige googlar i kombination med sökordet Hisingen sticker det ut att ”Porrfilmsbiograf” växer näst snabbast som ämne under de senaste 12 månaderna. Sannolikt ligger GP:s rapportering i våras om misstänkt prostitution bakom den sök-ökningen.

Filmen från 2007 utspelar sig under Gothia Cup.

Trea på listan hamnar filmen ”Ciao Bella” från 2007 – som nyligen visats på tv. Filmen utspelar sig i Göteborgsområdet och med Gothia Cup i fokus, något som uppenbarligen fått många att Googla för att få reda på mer om sådant de känt igen i filmen.

Göteborgare googlar på annat

Jämför man vad som ökar bland sökningarna som kombineras med Hisingen mellan hela Sverige och specifikt vad de i Göteborg och Mölndal söker på – får man helt andra resultat.

Lokalt är topplistan:
1. Äldreboende
2. Basket
3. Stora Coop Backaplan
4. Lundby
5. Tandläkare

Så de som bor i närområdet verkar, inte helt oväntat, prioritera service och vardagsfrågor – medan de som bor ”ute i landet” är mer nyfikna på sådant de läst, sett eller hört om Hisingen, i alla fall när de googlar.

Värt att notera är även att resultaten kan variera från vecka till vecka, då intensivt googlande i samband med nyhetshändelser eller säsong (exempelvis skolstart eller sommarvärme) förändrar vårt beteende.

Nedan kan du se listan på de 15 snabbast växande sökorden att kombinera med ”Hisingen” i Sverige under de senaste 12 månaderna. Här kommer du till Google Trends för att själv se de populäraste sökningarna om Hisingen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Topplistan: 15 vanligaste relaterade sökorden på Google till sökningen ”Hisingen”

LÄS MER: