Så ser St Jörgen Parks nysatsning ut på Hisingen: ”Redo för att ta nästa steg”

Svenskarna spenderar mer pengar än övriga EU-länders medborgare på hudvård. Därför lanserar nu St Jörgen Park avancerad hudvård – och har knutit till sig en ansvarig läkare som möjliggör behandlingarna:
— Vi tror att många som börjat intressera sig för sin hud och skaffat sig en hudvårdsrutin kan vara redo för att ta nästa steg, säger Susanne Mattebo, auktoriserad hudterapeut.

Sankt Jörgen Park stärker upp sitt utbud och lanserar resultatinriktade hudvårdsbehandlingarna med hjälp av den nya generationens avancerade hudbehandlingar satsar man mot att kunna erbjuda avancerad hudvård. Susanne Mattebo, auktoriserad hudterapeut och ansvarig för spa och behandlingar på Sankt Jörgen Park, ser resortens helhetserbjudande som exklusiv konkurrensfördel.

— Sankt Jörgen Parks styrka är att vi kan utföra hudvårdsbehandling i en trygg, steril miljö men också med möjlighet till rekreation i vårt vackra spa. Den kombinationen är det inte många som kan erbjuda. För att uppnå rätt resultat är det viktigt för huden att vila efter behandling vilket man kan göra i våra svävande dagbäddar vid poolen, säger Susanne Mattebo som har 25 års erfarenhet inom resultatinriktad hudvård.

Svenskarna öser pengar på hudvård

Enligt branschorganisationen Cosmetics Europe spenderar svenskarna mer pengar på hudvård än andra länder i EU. Dessutom ökar intresset från både män och kvinnor. I USA är det en stor trend att spaanläggningar även erbjuder medicinsk hudvård med läkarexpertis, så kallade MediSpas.

— Vi tror att många som börjat intressera sig för sin hud och skaffat sig en hudvårdsrutin kan vara redo för att ta nästa steg och jobba med sin hud på ett mer resultatinriktat sätt. Lite som att använda en PT för huden med tydlig plan för satsning och målsättning, säger Susanne Mattebo. 

Sankt Jörgen Park har knutit till sig en ansvarig läkare som möjliggör behandlingar inom avancerad hudvård. Att hålla sig uppdaterad inom branschens snabba utveckling är av högsta prioritet och därför kommer Sankt Jörgen Parks resultatinriktade hudvårdsbehandlingar endast ske med vad man kallar för ”högklassiga produkter och maskiner som det finns studier och forskning bakom”.

Foto: Jonatan Fernström/St Jörgen Park

Som exempel tar St Jörgen att man erbjuder behandlingar med SkinPen, som är till för behandling av bland annat akne-ärr, fina linjer och solskador. SkinPen lanserades nyligen i Skandinavien och är den första mikroneedling-pennan i världen som är godkänd av amerikanska läkemedelsverket FDA.

USA är förebilden och spa-hudvård är något som är vanligt förekommande i Hollywood: Ser ni ett samband mellan den ökade vilja att använda denna typ av behandlingar och hur dessa syns hos familjen Kardashian och andra kända medieprofiler?
— Vi ser ett stort ökat intresse för hudvård i Sverige. Marknaden har vuxit enormt de senaste åren och vi ser att mycket av det som finns att tillgå i USA kommer till Sverige med tiden, både vad gäller resultatinriktade behandlingar i form av krämer, skinpen och olika laserbehandlingar. Fokus är att må bra och känna sig som sitt bästa jag och där kan skönhet och hälsa i form av olika mediaprofiler inspirera, säger Susanne Mattebo till HelaHisingen.se.

”Ansvarig hudläkare finns disponibel”

På Sankt Jörgen Parks nya hudvårdsavdelning säger företaget att alla behandlingar utförs i en ”säker och avgränsad miljö av auktoriserade hudterapeuter med skärpta rutiner för hygien, avstånd och flöden”. Man påpekar att alla terapeuter använder munskydd och handskar och behandlingsrummen desinfekteras mellan varje behandling. En ansvarig hudläkare finns disponibel för de mer avancerade behandlingarna.

Foto: Jonatan Fernström/St Jörgen Park

Genom kemisk och microdermabrasion-mekanisk peeling med aktiva ingredienser som stärker upp, reparerar och har en föryngrande effekt på huden kan man erbjuda den nya generationens avancerade behandlingar för bland annat pigmentering, akne, miljöpåverkad och solskadad hud, grova porer, åldrad, trött och livlös hud. Med kliniskt dokumenterade produkter från utvalda tillverkare som NEOSTRATA och pHformula – främst framtagna för dermatologer, plastikkirurger och hudspecialister – kan man återskapa en optimalt välmående hud.

— Vår vanligaste kund är 35 år och uppåt och har kanske börjat uppleva solskador och torr hud som ger linjer och rynkor, vilket är ett resultat av att cellerna inte förnyar sig lika snabbt som förut. Med kliniskt dokumenterade produkter som bevisat påverkar cellerna att förnyas kan vi hjälpa personen med utjämnande och uppljusande behandlingar för att skapa en fasthet, struktur, volym och jämnhet av tonen i huden. Istället för en kortsiktig ”quick-fix” så ser vi att man arbetar löpande och målinriktat med huden för långsiktigt frisk och vacker hud, säger Susanne Mattebo.

”Du följer en behandlingsplan”

Ni kallar det ”PT för huden”, går det att få samma person som behandlar en varje gång man är hos er?
— Det är en fördel att komma till samma terapeut då du följer en behandlingsplan för din hud. Men det går även att komma till någon annan, då upplägget och målet med behandlingsplanen finns dokumenterat, säger Susanne Mattebo hos St Jörgen Park.

Synlighet i sociala medier är viktigt för många som använder sig av skönhetsförstärkningar av denna typ, är det tillåtet att filma och fotografera under behandlingarna hos er?
— Det går bra att filma och fotografera när ni kommer till oss. Så länge det inte inkluderar andra gäster på vår anläggning, säger Susanne Mattebo.

Sankt Jörgen Park är en resort mitt på Hisingen mellan Backa och Tuve med designhotell, konferens, spa, pool club, sport club, golfbana och fyra restauranger. Man har 82 rum på hotellet, Sveriges högst rankade spaanläggning, konferens med kapacitet för 350 gäster, fyra restauranger, sport club samt egen 18-håls golfbana.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: