Så vill kommunen hjälpa föräldrar att ta hand om deras barn: 9 stopp på Hisingen

Hisingens invånarguider ska ge sig ut på en torgturné. Syftet är att sprida kunskap bland föräldrar om det stöd som finns i staden.
— Vi har sett att många av de boende som invånarguiderna har pratat med, särskilt i Biskopsgården och Backa, vill veta vilket stöd de kan få i sitt föräldraskap av kommunen, säger Zlate Musli, projektledare för invånarguider.

I två veckor, mellan 21 mars och 4 april, ska Hisingens invånarguider åka runt för att informera om föräldrastödet som Göteborgs stad erbjuder. ”Turnén” börjar på Länsmanstorget och fortsätter sedan på olika torg på Hisingen.

Under perioden ska invånarguiderna finnas på plats vid torgen för att informera de boende om det stöd som finns för föräldrar.

— Vi har sett att många av de boende som invånarguiderna har pratat med, särskilt i Biskopsgården och Backa, vill veta vilket stöd de kan få i sitt föräldraskap av kommunen. Därför bestämde vi oss för att dra igång en kampanj för att nå ut med denna information till fler, säger Zlate Musli, projektledare för invånarguider, i ett pressmeddelande.

Finns såpbubblor till barnen och kaffe till föräldrarna

Vid några tillfällen kommer även föräldrastödjare från socialförvaltningen Hisingen att finnas med. Poängen med kampanjen är att öka kunskapen om hur Göteborgs stad kan stärka föräldrar i sin roll. Tanken är också att det ska göras på olika språk – genom att förklara vilka föräldragrupper som finns, var en förälder kan vända sig för att få råd och tips eller vilka aktiviteter föräldrar kan delta i tillsammans med sina barn.

— Förhoppningen är att fler föräldrar ska hitta till den hjälpen som finns och att de kan känna att de blir stärkta i deras relation till sina barn, säger Zlate Musli i pressmeddelandet.

Under tillfällena bjuds det på dricka och såpbubblor till barn samt kaffe till vuxna.

Tider på Hisingen:

21 mars klockan 14-16 Länsmanstorget

22 mars klockan 13-16 Vårväderstorget (utanför Medborgarkontoret)

23 mars klockan 13-16 Backa Röd (Hjalmarstugan)

23 mars klockan 15-17 Grindstugan (Fyrklöversgatan)

28 mars klockan 14-16 Selma Lagerlöfs torg

29 mars klockan 14-16 Brunnsbo torg

30 mars klockan 14-16 Tuve torg

31 mars klockan 13-15 Rambergsstaden (utanför Lundbybadet)

4 april klockan 14-16 Friskväderstorget

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: