SNABBMATSKRIGET: Här hamnar Max nya hamburgerrestaurang på Hisingen

Först kom beskedet att pizzeriakedjan Dominos öppnar på Hisingen. Nu kan HelaHisingen.se avslöja nästa snabbmatssatsning: Max hamburgare fördubblar antalet restauranger på Hisingen.

Som HelaHisingen.se berättade nyligen har Sibylla stängt sin restaurang på Polstjärnegatan intill ICA Kvantum Sannegården i Lundby. Det som lanserades som Sibyllas flaggskepp i Göteborg när det öppnade 2013 stängde sin verksamhet strax före nyår. Nu kan HelaHisingen.se avslöja vem som tar över lokalerna: Max hamburgarrestauranger.

Henrik Lejon som är etableringsansvarig för MAX Burgers bekräftar att MAX kommer att etablera en restaurang på Polstjärnegatan:

— Hisingen är ett område i tillväxt där det byggs för framtiden, med bostäder och arbetsplatser. För MAX är det intressant att vara med där det händer och kunna bidra till service och måltidslösningar. Vi ser mycket fram emot att få öppna en ny restaurang på Hisingen och servera Sveriges godaste burgare samt erbjuda nya arbetstillfällen i området, säger Henrik Lejon som är etableringsansvarig för MAX Burgers.

Närmaste konkurrent: Burger King Eriksberg

Hamburgarkedjan Max har sedan sitt intåg i Göteborgsområdet öppnat sju restauranger, men bara en av dem på Hisingen. Den enda nuvarande Max-restaurangen på Hisingen ligger i anslutning till E6:an vid Bäckebolsmotet i Hisings Backa.

Max hamburgarrestauranger i Göteborgsområdet. Karta: Google maps.

Denna placering har även lämnat fritt fram för Burger King och McDonalds att dominera snabbmats-hamburgarmarknaden på centrala och västra Hisingen. McDonalds har fyra restauranger på Hisingen, Stigs Center, Backaplan, Bäckebol och Rambergsvallen. Restaurangen vid Rambergsvallen/Wieselgrensplatsen har även drive thru och är dygnet runt-öppen.

Burger King har dessutom tre restauranger på Hisingen – vid Backaplan, i Torslanda och vid Eriksbergs köpcentrum. Den sistnämnda har även den drive thru och kommer att vara närmaste snabbmatskonkurrent till Max nya restaurang på Polstjärnegatan vid Sannegårdshamnen. Härifrån är det enbart 600 meter till lokalerna på Polstjärnegatan där Max skall öppna.

Max kan ännu inte ge något datum för när deras nya restaurang på Hisingen kommer att öppna upp verksamheten.

LÄS MER: