Här stänger Sibylla — och här öppnar Dominos på Hisingen

Kunder har under ett par veckor mötts av en skylt med texten ”Vi har stängt” vid Sibylla. Samtidigt har förbipasserande kunnat se hur Dominos förbereder sitt intåg på Hisingen – bara några hundra meter bort.

Det är längs norra Älvstranden som förändringarna sker för de två stora snabbmatskedjorna. Vid Sannegårdshamnen, granne med ICA Sannegården har Sibylla haft sin flaggskeppsrestaurang på Hisingen. Restaurangen har varit ett stopp för en del tankande bilister (med en obemannad mack bredvid sig), Lindholmen- och Sannegården-borna samt kört hemkörning med Foodora till stora delar av Lundby.

Men sedan några veckor är Sibylla Sannegården – tidigare Lundbygrillen före flytten till dessa nya lokaler – permanent stängt. Kunderna har mötts av handskrivna skyltar med ”Vi har stängt” och inredningen i restaurangen har redan till största del rivits ut. Nu har Sibylla tre restauranger kvar på Hisingen. En vid Aröds industriområde bakom Backaplan, vid Stigs center och i Kärra i höjd med Angeredsbron.

Sibylla Sannegården har stängt. Foto: HelaHisingen.se
Handskrivna skyltar möter kunderna. Budskapet: Vi har stängt. Foto: HelaHisingen.se

Lanserades som Sibyllas ”flaggskepp”

Stängningen av restaurangen i Lundby är en rejäl motgång för Sibylla i Göteborgsområet som skröt och tog i med stora ord när de öppnade 2013: ”Sibyllakedjan (öppnar) en av sina modernaste och största restauranger i Sannegårdshamnen” och ”Den nya restaurangen är byggd helt enligt Sibyllas nya restaurang- och designkoncept. Resultatet är en snygg exteriör och en trivsam innemiljö med totalt 75 sittplatser och resurser för att hantera ett högt serveringstempo när det är många gäster”, hette det då.

Pressmeddelandet när Sibylla Sannegården öppnade 2013.

Ny snabbmatskedja öppnar i närheten

Bara några hundra meter västerut – i höjd med busshållplatsen Nordviksgatan, på andra sidan Sannegårdshamnen – öppnar pizza-kedjan Dominos inom kort. Nu kan förbipasserande se hur Dominos-reklam pryder fasaden på butikslokalen i hörnet av Ångaren Indias Gata och Sannegårdsgatan.

Här öppnar Dominos sin första restaurang på Hisingen.

I november öppnade Dominos på Linnégatan, i fjol öppnade man även på Frölunda torg, Johanneberg och på Danska vägen i Lunden/Olskroken. Den internationella pizzakedjan hamnade i ropet under hösten och vintern eftersom företaget som drev kedjan i Norden gick dåligt och har försökt sälja sin verksamhet i Norden – samtidigt som den höll på att etableras på flera håll i Sverige.

Konkurrent till lokala pizzerior

Nu när Dominos öppnar i Sannegården blir det som direkt granne till Pizzeria Class nere i själva Sannegårdshamnen men även till Hisingens ”flaggskepp” när det kommer till pizza: Sannegårdens pizzeria vars ursprungliga restaurang ligger bara ett bar kvarter bort mot Eriksbergshållet.

HelaHisingen.se har vid upprepade tillfällen sökt Sibylla för en kommentar.

2 thoughts on “Här stänger Sibylla — och här öppnar Dominos på Hisingen

Comments are closed.