Träna gratis med instruktör – alla platserna i Göteborg

Nu går det att träna gratis med instruktör även på utegymmen på Hisingen. I Länsmansgården finns dessutom studsmatta och volträcken.
— Vi uppmuntrar de som vill komma på instruktionstillfällena i utegymmen att gärna också ta med barnen som kan testa på aktivitetsparken under tiden, säger Sam Brinkenbro, samordnare Gym på Idrotts- och föreningsförvaltningen
.

Sedan tidigare är det möjligt att träna med instruktörer på tre platser i Göteborg under hösten: Dalen, Skatås och Ruddalens utegym. Nytt för i höst går det att träna även på utegymmet vid Länsmansgårdens nya aktivitetsyta samt Blidväders nya aktivitetsyta.  

— Vid dessa sprillans nya fina ytor finns det mer än bara utegym att upptäcka, säger Sam Brinkenbro på Idrotts- och föreningsförvaltningen.

Gemensamt cirkelpass samt gratis råd och tips

I Länsmansgården finns hinderbanor för barn och vuxna, volträcke, studsmatta, löparbana samt en rugbyplan. Och på Blidväder finns dessutom en klätterställning för barn, en scen och en fotbollsplan.

Vid tillfällen med instruktör inleds passet med ett 30 minuter långt cirkelpass. Därefter finns instruktören tillgänglig för att ge gratis tips och råd samt guida de som kommer dit under träningen.

LÄS MER: Ny park på Hisingen ska peppa till mer rörelse – “Jättekul”, säger Carolina Klüft

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Träna med instruktör – Var och när?

Länsmansgårdens aktivitetsyta: Alla onsdagar klockan 14-15 under perioden 8 september till 27 oktober.
Blidväders aktivitetsyta: Alla tisdagar klockan 14-15 under perioden 7 september till 26 oktober. 
Dalens utegym: Alla tisdagar klockan 13.30-14.30 och torsdagar klockan 17-18 under perioden 7 september till 28 oktober.
Skatås utegym: Alla måndagar klockan 13.30-14.30 och onsdagar klockan 17.30-18.30 under perioden 6 september till 27 oktober.   
Ruddalens utegym: Alla onsdagar klockan 14.30-15.30 under perioden 8 september till 27 oktober. (På grund av ombyggnation av Ruddalens idrottsområde kan några träningspass ske på fotbollsplanen istället.)

LÄS MER: