Tuve-bon Martins söta satsning: 600 sorters lösgodis, amerikanskt godis – samt udda märken på snacks

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Han är den ”gamle Tuvebon som spelat i Finlandia” och jobbat på Volvo – som nu tagit chansen att skapa lite mer glädje till stadsdelen i sitt hjärta. I de nybyggda husen på Gunnestorpsvägen har han öppnat SOS Candy i Tuve – en godisbutik med ett rejält sortiment och en härlig attityd:
— Jag ville öppna godisbutiken där jag bor och ha den familjära känslan där man hejar på och pratar med folk, säger godisföretagaren Martin Damnjanovski.

Hyllorna är fylld till bredden av godispåsar, smågodis och rätt så oväntade godisalternativ i butiken på bottenvåningen av Gunnestorpsvägen 131. Lokalen ligger mellan en sushirestaurang och en ny pizzakrog, snett över gatan från Tuve sporthall och Nya Glöstorpsskolan.

— Vi har över 600 sorter av lösgodis i sortimentet nu! Och dessutom så har vi natur- och vegangodis samt gelatin- och sockerfritt godis, säger Martin Damnjanovski när han visar oss omkring i butiken som öppnade i somras.

Godisföretagaren i Tuve är en riktig ur-Tuve-bo som lirat fotboll i Finlandia, jobbat på Volvo innan han gick över till elbranschen och till sist blev inspirerad av några vänner som var i godisbranschen.

— Antingen var det att köpa motorcykel eller göra något annat nytt i livet som gällde för mig. Kanske var det en 50-årskris men detta kändes intressant att testa, säger han om satsningen på SOS Candy i Tuve.

Missa inte ett besök hos den välsorterade godisbutiken i Tuve: SOS Candy på Gunnestorpsvägen 131.

Amerikanskt godis – samt udda märken på snacks

I butiken finns ett fint sortiment av amerikanskt godis, samt en del udda märken på snacks och drickor:
— Vi har märkt att de uppskattar både det stora utbudet vi har på lösgodis, men även att vi har en del oväntade och annorlunda produkter och märken som inte alla andra godisbutiker har i sortimentet, säger Martin som även säljer leksaker, kaffe, glass, slush, baguetter, beef jerky bites, proteinbars och mycket mer i butiken…

Att driva godisbutik i Tuve är dessutom något av en dröm för Martin. inte bara för att han älskar Tuve – utan för att Martin hos SOS Candy tycker att det råder en så go jargong bland folket som bor i stadsdelen.

— Tuve är up and coming som stadsdel! Det sker mycket nubyggnation här och det är en härlig blandning av gamla Tuvebor som bott här länge och nyinflyttade människor, ofta lite yngre än oss som har lång historia i Tuve, säger han.

Tuves egen godiskung! Martin Damnjanovski erbjuder ett stort sortiment av lösgodis, godispåsar, snacks, naturgodis och annat hos SOS Candy på Gunnestorpsvägen 131.

— Det är bra kommunikationer in till stan samtidigt som det är nära till naturen här. Och när man kommer till någon av oss som driver butik eller verksamhet här finns det alltid folk att tjöta med. Det har blivit mer sånt nu när jag öppnat godisaffären, säger han och skrattar.

SOS Candy kör godisfest sju dagar i veckan

Men det är inte ”bara” godis som gäller för SOS Cancy. Utbudet av drickor och andra snacks är enormt hos SOS Candy i Tuve. Butiken är öppen 11:00-21:00 måndag till torsdag, 11:00-22:00 på fredagar och 10-22 på lördagar och 12:00-20:00 på söndagar. 

Här kan alltså Tuvebor och andra göteborgare köpa godis sju dagar i veckan…

Så, vilket godis äter en godisföretagare själv helst av allt?
— Naturgodis! Jag gillar verkligen kombinationen av choklad och nötter, säger Martin Damnjanosvki hos SOS Candy i Tuve.

Här hittar du SOS Candy i Tuve:

Och här kan du följa SOS Candy på Instagram!

Redaktionen
annons@helahisingen.se