Affär värd 81 miljoner – nya bostäder planeras i Eriksberg

Pilen visar området där de 125 bostadsrätterna planeras. Foto: Bergslagsbild

125 nya bostäder planeras på Celsiusgatan i Eriksberg. Försäljningen av marken värderas till 81 miljoner kronor.
— Området ligger nära vårt allra första egnahemsområde, de så kallade sockerlådorna i Lundby som byggdes med hjälp av självbyggeri på 30-talet, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget.

Älvstranden Utveckling sålde området i Eriksberg i förra veckan till Egnahemsbolaget i en affär som värderas till 81 miljoner kronor. Nu planeras 125 bostäder i området, som ligger vid Östra Eriksbergsgatan och Celsiusgatan.

— Vi ser fram emot att komma igång och bygga cirka 125 prispressade bostadsrätter i tre punkthus på 5-16 våningar med underjordiska garage här. Området ligger nära vårt allra första egnahemsområde, de så kallade sockerlådorna i Lundby som byggdes med hjälp av självbyggeri på 30-talet. Vi är vårt DNA och vårt uppdrag trogna, så vi kommer bygga så prispressat det bara går för att så många som möjligt ska ha råd att köpa sin egen bostad, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget, i ett pressmeddelande.

Förskola, lokaler och 600 lägenheter i detaljplanen

Hälften av lägenheterna kommer vara ettor och tvåor, men det planeras även för treor och fyror. I detaljplanområdet ges bygglov för totalt 600 lägenheter, förskola samt lokaler.

Området som ska bebyggas ligger söder om den del av hamnbanan som ska ledas om i en tunnel. Där finns både äldre kontorsbyggnader och nybyggda bostäder. Sedan 90-talet har Älvstranden Utveckling arbetat med Eriksberg. De äger markområden i anslutning till hamnbanan som skiljer de inre delarna av Hisingen från Norra Älvstranden och Eriksberg.

— Den här försäljningen kommer att stärka kopplingarna mellan Norra Älvstranden och den befintliga bebyggelsen i Lundby och bidrar till att binda ihop staden, säger Cecilia Andersson, chef för fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling, i pressmeddelandet.

LÄS MER: SvD granskar – Så många har vaccinerat sig på Hisingen

Redaktionen
tips@helahisingen.se