BILDEXTRA: Se hur man bor i lägenheten för 60 miljoner – med 3D-teknik ”Finns inget liknande”

Nu gör Serneke ytterligare satsningar för att sälja de dyraste lägenheterna i Karltornet. Med en digital ”på plats”-teknik ska besökare kunna gå en virtuell 3D-visning på 245 meters höjd.
— Den här modellen ger en bra bild av lägenheten och vi tror att vi kan hjälpa potentiella köpare att förstå hur unikt detta är. Det blir extra viktigt eftersom det inte finns några liknande lägenheter att titta på i hela Norden, säger Sernekes VD Ola Serneke.

Serneke bostäder har nu tagit fram en digital modell av lägenheterna högst upp i Karlatornet. Det gör att besökare kan vandra genom de tre våningarna – om man är nyfiken på hur det ser ut i vad som ska bli Nordens högsta skyskrapa.

— Vi vill ligga i framkant i den digitala upplevelsen och det känns helt rätt för projektet att nyttja ny teknik för att illustrera hur livet högst upp i Karlatornet kan se ut. Den här modellen ger en bra bild av lägenheten och vi tror att vi kan hjälpa potentiella köpare att förstå hur unikt detta är. Det blir extra viktigt eftersom det inte finns några liknande lägenheter att titta på i hela Norden, säger VD:n Ola Serneke i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nu byggs fasaden på Karlatornet – som nått våning 25

På våning två i penthouset finns en öppen spis och utsikt över Hisingen. Foto: Serneke.
I tre våningar kan man gå runt i den så kallade ”Spacewalken”. Foto: Serneke.

Prishöjningar trots osålda lägenheter

Helahisingen.se har tidigare berättat att de två dyraste penthouse-våningarna i Karlatornet ligger ute på Hemnet för 66 miljoner respektive 69 miljoner kronor. Det innebär att de redan gått upp i pris med flera miljoner, trots att skyskrapan ännu inte är färdigställd.

— Det är inte så speciellt udda. Kommer man in tidigt i ett projekt så har man möjlighet att följa med på en eventuell prisuppgång även om lägenheterna inte är byggda ännu. Det är roligt för de som har köpt, för de gjort sig en ganska rejält hacka, även om de tagit risken att skriva på för en bostad som man kan flytta in i först senare, sa Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York, i oktober.

LÄS MER: Rekordpriser i Karlatornet trots osålda lyxvåningar

31 000 kvadratmeter glas används till fasaden. Foto: Serneke.
Taket är av GRC, en beteckning på engelska som står för “Glass Reinforced Concrete”, vilket i princip innebär glasarmerad betong. Foto: Serneke.

”Jag har längtat till den dagen”

Än så längan är sju av de tolv lägenheterna högst upp sålda. Och nu tar alltså Serneke ytterligare ett steg för att visa lägenheterna genom en guidad 3D-visning. Det är via företaget TMRW och deras plattform SpaceWalk som besökaren kan uppleva hur det är att bo och leva på 245 meters höjd. Man får en tur i den 370 kvadratmeter stora lägenheten, via jaccuzzin och balkongen.

— Jag har längtat till den dag jag får komma in i dessa drömbostäder högst upp i tornet och nu kan jag alltså redan göra det. Jag är imponerad över detaljrikedomen och känslan i rundvandringen som alla intresserade här kan få. Fördelen för mig som mäklare är att kunden nu verkligen kan se och förstå vad det är man faktiskt kan köpa, säger Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York.

Här kan du gå ”Spacewalken” av lägenheten.

”Vi vill ligga i framkant i den digitala upplevelsen”, säger Ola Serneke. Foto: Serneke.
Om 3D-upplevelsen säger Ola Serneke att ”Det blir extra viktigt eftersom det inte finns några liknande lägenheter att titta på i hela Norden”. Foto: Serneke.
Första våningen i den 370 kvadratmeter stora lägenheten. Foto: Serneke.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: