Är Hisingens senaste snabbmatshak en pizzeria eller indisk restaurang?

Är du sugen på Italienskt? Eller indiskt? Kanske en burgare, eller en kebabtallrik? Hisingens senaste restaurangtillskott har alltihop (!) på menyn…

Fusionkök, eller fusion cuisine, är mat som kombinerar inslag av olika kulinariska traditioner som härstammar från olika länder, regioner eller kulturer. Restaurangkök av denna typ kategoriseras inte enligt någon särskild köksstil och har spelat en roll i innovationerna i många moderna restaurangkök sedan 1970-talet.

Men vad kallas det när man serverar två vitt skilda stilar av mat i en snabbmatsrestaurang?

De senaste dagarna har många som bor på centrala Hisingen fått en liten överraskning på hallgolvet. Den nya restaurangsatsningen Singh is Kinng (ja, med två n) i Kvillestan har nämligen skickat ut menyer i brevlådorna. Och det är inget konstigt med det – tills man upptäcker att det är två helt olika menyer som sitter fasthäftade i varann.

De två fasthäftade menyerna från Singh is Kinng.

Meny 1: Indisk mat – take away meny
Meny 2: Pizza – take away meny

Serverar även kebab – och burgare

Det har alltså öppnat en indisk restaurang i en pizzeria-lokal. Tidigare har HelaHisingen.se uppmärksammat att pizzerian på Brämaregatan vid Kvilletorget varit en av de restauranger som legat ute till försäljning. Få kunde nog ana att det skulle bli en så annorlunda ”mashup” av kök som flyttade in.

En restaurang med många ansikten…

Restaurangen har förutom indiskt och pizza dessutom en hel del influenser från mellanöstern – och USA. Kebab, falafel, sallader, hamburgare – ja här kan man beställa det mesta i matväg, enligt de dubbla menyerna som delats ut.

HelaHisingen.se har sökt Singh is Kinng.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: