Här är nysatsningen på hawaiiansk och japansk mat vid Backaplan

Japan möter Hawaii på Backaplans senaste restaurangsatsning som just öppnat dörrarna. Så här har nya Sushi & Poké har totalt omvandlat lokalerna som man flyttat in i.

I Paprikas gamla lokaler på Backaplan, i kvarteret som kallas ”Backa 1” har restaurangen stått tom under 2020. Sedan den tidigare salladsbaren slog igen verksamheten har restaurangen ut mot parkeringen på baksidan av det hus där Systembolaget, Dressman, Apoteket, Burger King med flera butiker ligger.

Men nu har en ny verksamhet totalrenoverat utrymmet och flyttat in! Den nya hyresgästen är Sushi & Poke, vars namn avslöjar vad det är för typ av restaurang som öppnats. På menyn har man just sushi, maki, sashimi och poké bowls.

Nya Sushi & Poké på Backaplan. Foto: KVARTERSMENYN

En sak är gemensam för nästan alla rätter – både för den japanska sushin och hawaiianska poké bowlen, nämligen rå fisk. Det finns några undantag med japansk-koreanska rätter med grillat kött, som yakiniku och yakitori.

Poké är Hawaiianska för att “skära till bitar”, vilket kort sagt förklarar vad poké bowl är. Det är en Hawaiiansk rätt i en skål, fylld av bitar av olika grönsaker, protein – ofta serverad med någon smakrik sås på toppen. Poké bowl-trenden har sköljt över Sverige i flera år nu, hand i hand med den ökade medvetenheten kring att äta hälsosamt som kommit i och med den allmänna hälsotrenden som yngre generationer i allt större utsträckning anammar.

Totalrenoverade lokaler

Lokalerna har fått en rejäl uppfräschning med och är nu smakfullt inredda med ljus trä och små bord och varma inbjudande färger. Den som minns lokalen från tiden så salladsbaren låg där lär få en positiv överraskning av vad den nya verksamheten gjort av samma utrymme.

Nya Sushi & Poké på Backaplan. Foto: KVARTERSMENYN

Restaurangen kommer att ha öppet till 19:00 på vardagar och 17:00 på helgerna. Man kommer att ha både take away, hemleverans via en stor cykelbudskedja och möjlighet att äta i på plats i sushibaren.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: