Bekräftat: Hajpade Majornakrogen gör ny satsning – öppnar tredje stället på Hisingen

Uppe till vänster: Paradiset Majorna. Nederst till höger: Paradiset Saltholmen. Överst till höger: Paradiset Kville. Foto: PARADISET PÅ INSTAGRAM/HELAHSINGEN.SE

Krogen har gjort succé i Saltholmen och öppnade sedan nytt i klassiska majornahaket Da Marcos lokaler där de skryter om bästa solläget kring Mariaplan. Och i höst får även hisingsborna njuta i Paradiset då pizzaspecialisterna som älskar goda viner har premiär för sin senaste restaurangsatsning – i Kville.

Det började i Saltholmen, växte till Majorna och nu öppnar kedjan Paradiset alltså en tredje krog på Herkulesgatan 5 i Kvillestan på Hisingen. Paradiset har specialiserat sig på ovala pizzor med inspiration från Sicilien. Dessa serveras på en bricka, tillsammans med en sax – så att gästen själv ska kunna klippa sig passande slice:ar från pizzan.

Redan 2019 drog krogkonceptet igång blan de höga björkarna i den gamla kallbadsparken vid Saltholmen, som förr kallades just Paradiset. Kaffestugan där fick en pizzaugn från Napoli och hyllorna fylldes med goda viner och boulebanor växte fram utanför huset som har en stor och på sommaren välbesökt uteservering.

Krogen expanderade senare till både Majorna, där de tog över klassiska Da Marcos lokaler nära Mariaplan och öppnade upp ett bageri på Ringön på centrala Hisingen där pizzadegarna bakas till restaurangerna. Succén var nästan genast ett faktum i Majorna och även här har uteserveringen har varit sprängfylld på soliga dagar.

Enligt uppgifter till HelaHisingen hade krogen sedan letat efter nya lokaler på flera håll i Göteborg för att fortsätta expansionen och till sist fastnat för lokalen på bottenvåningen av Herkulesgatan 5 i Kville.

Pizzorna hos Paradiset är ovala till formen och både vita/bianco samt röda. Krogen älskar även att jobba med naturviner.

Här låg tidigare en rehabverksamhet som slog igen för något år sedan. Efter det har lokalen stått tom och bostadsrättsföreningen i huset har letat nya hyresgäster, vilket nu alltså blir den trendiga sicilianska pizzakrogen Paradiset.

Blir granne med Tildas krog

Paradiset startades av Iona Åström, Stefan Lundberg och verksamhetsansvarige Daniel Klamborn som även är ägare till restaurang Oceanen. Ett flertal av de anställda hos Paradiset rektyrerades även från Oceanen när krogen drog igång sin första verksamhet i Saltholmen, berättade Nöjesguiden då.

Paradiset Kville blir närmaste granne med Tildas krog i samma kvarter och det förhållandevis nyöppnade Mean Bean Café i samma hus, som HelaHisingen.se tidigare skrivit om. Mitt emot på det lilla ”torget” i hörnet av Brämaregatan och Herkulesgatan ligger även Mr Tomato, en pizzeria som nu därmed får tuff konkurrens.

I hörnet av huset där Tildas krog har sin verksamhet ska den nya restaurangen Paradiset öppna i höst. Foto: HELAHISINGEN.SE

Kvillestan som även har pizzerian Hekules Pizza samt pizzarestaurangen Cyrano får därmed en fjärde restaurang med inriktning på någon slags pizza. Paradiset är dock en take på en lite mer autentisk italiensk pizza, samt diverse smårätter med främst italiensk inriktning, även om den första menyn till krogens restaurang i Kville inte är klar.

Den nya restaurangen renoveras just nu och Paradiset säger att de planerar att öppna verksamheten i Kville under hösten 2023. Paradiset finns på Instagram och du kan följa dem här för senaste nytt från krogen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: