Mamma-dotter-duo öppnar hälsocafé med go-fika och räkmackor på Hisingen: ”Kommer vara godast”

Mamma Eva Larsson och dottern Louise Hietala bor båda i Kvillestan och har länge tyckt att det saknats ”gott och nyttigt” fika i Kville. Nu ska de lösa problemet på egen hand – genom att öppna Mean Bean Café på Brämaregatan.
— Är det inte gott så vill man ju inte äta det, oavsett hur nyttigt det är. Men oavsett om man vill ha raw food eller konventionell fika så ska vi se till att ha jättegoda alternativ här, säger Louise.

Bristen på riktigt bra fika var motivet till att satsa på det nya fiket vid hörnet av Brämaregatan och Herkulesgatan. Louise tog tjänstledigt från sitt jobb på Volvos måleri och engagerade mamma Eva i projektet – som utlovar ett annorlunda utbud mot andra fik i närområdet.

— Det är ett intresse som vi både har med god mat och vi bor här i området och tycker inte att det finns det vi vill ha i ett café. Framför allt handlar det om att vi vill ha sådant som vi gillar själva. Som morotskaka, sallader, mackor och även rawfood-fika. Vi kommer att ha raw-kanelbullar, vi har en jättegod jordnötskaka och lite hälsosammare och nyttigare. Andra caféer har rawfood med men det är inte alltid så gott, vi har gediget testade recept som vi känner är bra, säger Louise.

Men hon påpekar att det även kommer finnas ”vanligt fika” – samt att det ska bli riktigt läckert:
— Vårt konventionella fika är jättegott! Där tycker vi att det är viktigt att använda sig av riktiga ingredienser som smör och inte fuska, exempelvis när man bakar. Vi kommer inte baka allt vi säljer själva, men tänker vara noga med vad vi har i fikat här, säger Louise.

Mor- och dotter-duon Eva och Louise ligger bakom Kvillestans nya café på Brämaregatan. Foto: PRIVAT

Tanken är att öppna tidigt på morgonen och stänga någon gång under eftermiddagen. Det kommer alltså gå att köpa morgonkaffe, frukost, lunch och lite fika hos Mean Bean Café. Bakgrunden till att starta fiket tillsammans med mamma Eva är att hon har lång erfarenhet från matvärlden:

— Dels trivs vi i varandras sällskap! Även om vi är mor och dotter, så är vi också vänner. Men så har mamma jobbat länge inom restaurangbranschen men även som livsmedelsinstruktör så man kan ge sig fan på att vi kommer ha rent här kan jag lova, säger Louise med ett skratt.

Satsar på frukost och lunch i första hand

Recepten till rätterna på det nya fiket växte fram efter hand när Louise blev mamma, berättar hon:

— Tankarna börja komma när jag fick barn, så började jag intressera mig för raw food och framför allt alternativen. Då hittade jag goda recept inom raw food som jag fastnade för och jag fattade intresse för hela raw food-kulturen. Jag tror många vill fika varje dag, men kanske inte vill ha socker varje dag. Dels för sin hälsa, dels för tändernas skull men även för ens barns skull, säger Louise.

Här vid

Samtidigt blir det en del lite mer klassiska läckerheter i utbudet med – som en räkmacka.

— Det måste vi ha med tanke på hur många som frågat efter det på förhand, nu när vi har byggt i lokalen och jobbat med att förbereda caféet. Men vi kommer även ha andra slags smörgåsar då många verkar vilja ha det här i Kvillestan, säger Louise.

Vad blir det för prisnivå hos er, lika dyrt som på Espresso House eller ”Kville-billigt”?
— Vi kommer nog inte vara billigast, men vi är helt säkra på att vi kommer vara godast! Här satsar vi på kvalitet, säger Louise Hietala.

Mean Bean Café öppnar lördagen 1 oktober 2022.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: