Lola, 28, om nya satsningen Baguetteluckan på Hisingen: ”Min favorit är kyckling curry”

Macktrenden är här för att stanna och nu har en baguetteshop öppnat i Kvillestan. På Baguetteluckan är det ”Lola” Rabushaj, 28, som står för sex varianter av fyllda baguetter med olika röror, kött, fisk och grönsaker varje vardag:
— Om vi märker att folk här i Kville vill att vi ska ändra på öppettiderna så kan vi tänka oss att göra det, säger hon.

Smörgåsar är det nya svarta när det kommer till uteätande på Hisingen. Först berättade vi om satsningen på Makka och nyligen om nya smörgåshaket Atlantica, bägge i Eriksberg. En som tar trenden till Kville är Arbenora ”Lola” Rabushaj, 28. I grunden är hon utbildad frisör, men tröttnade på det yrket efter ett tag.

I stället har hon bland annat jobbat på lunchrestauranger och ofta pratat med sin kusin om att en av deras verkliga favoriter inte finns på centrala Hisingen – nämligen ett baguette-ställe.

— Därför blev vi nyfikna när lokalen här på Herkulesgatan 22 stod tom. Tanken var ju tydligen att en chark från Kvilletorget skulle flytta hit men när det inte blev av så fick vi chansen och tog den, säger Lola.

I mitten av april 2023 var det då dags. Baguetteluckan med deras slogan ”Grab & go” hade ett välbesökt mingel där vänner och familj önskade dem lycka till. Sedan dess har de dykt upp på Instagram som @baguetteluckan och jobbar nu steg för steg med att sprida ordet om sin nya mackbutik till hisingsbor i allmänhet men de i Kvillestan i synnerhet.

Baguetteluckan ligger mellan Bemas livs och kinakrogen Silverdraken på Herkulesgatan.

— Varje dag kommer fler och fler kunder! Vi hoppas kunna bli ett stopp som man kan göra för frukost eftersom vi öppnar vid 09:00, samt lunch och kanske även som middag eller kvällsmat för vi stänger luckan vid 18, säger Lola.

”Färska råvaror, bröd och grönsaker”

Att de ”stänger luckan” är en metafor, då det i själva verket är en liten butik som kunden går in i och möts av en stor kyldisk med färdiga baguetter som är konceptet.

— Men det är att det är litet här som gör att det kändes passande med Baguetteluckan, säger Lola med ett brett leende.

Lola fyller på kyldisken hos Baguetteluckan på Herkulesgatan.

Hon är uppvuxen i Angered men flyttade i vuxen ålder till Lundby och bor nära Eketrägatan. Ni uppmanar hon sina grannar, samt nya och befintliga kunder att komma in och ge henne feedback. Från början körde Baguetteluckan öppettiderna 07-16 på vardagar men har just bytt till 09-18 på vardagar då de märkt att många fler är i rörelse längs Herkulesgatan på eftermiddagarna än tidiga mornarna.

— Men jag är här från 06-tiden och förbereder mackorna! Det är färska råvaror, bröd och grönsaker som ska göras i ordning för att få så goa fyllda baguetter som möjligt till när vi öppnar dörrarna vid 09! Och är det så att vi märker att folk här i Kville vill att vi ska ändra på öppettiderna så kan vi tänka oss att göra det, säger Lola.

Lola äter en baguette om dagen

En tanke Lola har nu är att även öppna upp mellan 11 och 14 på lördagarna, efter ett tips från en av grannarna på Herkulesgatan.

— Det var hon från Lolas bageri som var inne och sa att de har otroligt mycket kunder på lördagarna så det funderar vi på att köra inom kort för att se om folk hittat hit med, säger Lola.

Klassiker som köttbullar och rödbetsallad kombineras med lite mer moderna kebab-röra-baguetter.

När HelaHisingen besökte Baguetteluckan i slutet av april 2023 kostade baguetterna 65 kronor styck.

Så vilken baguette är din favorit bland de sex olika varianter ni säljer?
— Haha jag har ätit en baguette om dagen sedan jag började jobba med detta så jag har verkligen testat vår produkt. Min favorit är kyckling i currysås, men även den med kebabröra är väldigt fin och de två är våra populäraste baguetter så här långt dessutom.

Vad är din hälsning till baguetteälskande Kville- och Hisingbor?
— Varmt välkomna hit för att testa våra färska baguetter!, säger Lola med ett stort leende.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: