Boende får tycka till om Vårväderstorget – ska göra grund för åtgärdsplan

Vad tycker du om cykelparkeringen? Vad tycker du om tryggheten? Det var några av de frågor som GöteborgsLokaler ställde till förbipasserande i Biskopsgården.
— Det är underbart att se vilket stort engagemang det finns, säger Annelie Nithander, centrumutvecklare på fastighetsbolaget.

I mitten av oktober samlades flera personer som jobbar på Göteborgslokaler, fastighetsbolaget som ägs av Göteborgs stad, för att ta reda på vad invånarna i Biskopsgården tycker om torget. Tisdagen den 19 oktober serverades kaffe och fika för de som ville stanna och ge sin åsikt om Vårväderstorget.

Tanken var att de som passerade skulle svara på frågor om torgets trygghet, trivsel och skötsel. Svaren skulle sedan utgöra en grund för en åtgärdsplan.

— Det är underbart att se vilket stort engagemang det finns för området bland boende och besökare, säger Annelie Nithander, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler och en av de ansvariga bakom dialogen, i ett pressmeddelande.

Det här var frågorna i den digitala enkäten. Klicka på bilden för att förstora den. Foto: GöteborgsLokaler.

Ge sin syn på belysning och öppettiderna på torget

De som svarade fick ge sin syn på allt från trygghet och belysning kring torget, till dess utbud av affärer och öppettider. ”Vad tycker du om skyltningen på torget” och ”Vad tycker du om tryggheten efter att butikerna stängt” var några av frågorna.

Men det gick samtidigt att ge sin syn inom en rad andra områden. Svaren, som lämnades in digitalt, graderades på olika skalor. Med hjälp av färgkoder ville Göteborgslokaler se till att diagrammet skulle bli åskådligt. Nu ska fastighetsbolaget utvärdera svaren. ”Därefter skall vi arbeta fram en åtgärdsplan utefter de inkomna synpunkterna”, skriver man i ett pressmeddelande.

Redaktionen
tips@helahisingen.se