Carolina Klüft om satsningen i Biskopsgården: ”Måste kraftsamla”

På lördag invigs Hisingens nya aktivitetsyta med gym, hinderbanor, klätterställning, dansscen och löparbanor – utomhus. Den har öppet dygnet runt, året runt och helt gratis. Blidvädergatans aktivitetsyta blir Hisingens andra aktivitetsyta att ha premiär på kort tid.

Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad har i uppdrag att skapa fler möjligheter för människor i socioekonomiskt utsatta områden att ha en aktiv livsstil. Som en del i det uppdraget bygger förvaltningen under 2021 en ny typ av aktivitetsyta på fyra platser i Göteborg. Som HelaHisingen.se berättat om tidigare invigdes Länsmansgårdens aktivitetsyta i somras och nu är det alltså dags för södra Biskopsgården.

— De här nya aktivitetsytorna ska bjuda in till rörelse och aktivitet för alla, vare sig man är ung eller gammal och van att träna eller inte, säger Sam Brinkenbro, samordnare för gym på idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Stad i ett pressmeddelande.

På lördagens (16/10, 2021) invigning finns långdistanslöparen Mustafa ”Musse” Mohamed på plats för att ge löptekniktips. Det finns möjlighet att testa aktiviteterna under ledning av olika experter och här hålls familjebootcamp. Dessutom har Brämaregårdens FC öppen fotbollsträning och Häckenspelare skriver autografer. Deltar gör även idrotts- och föreningsnämndens ordförande Magnus Berntsson (KD), skriver Göteborgs stad i pressmeddelandet.

Blidvädergatans aktivitetsyta i södra Biskopsgården har premiär 16/10 2021. Foto: GÖTEBORGS STAD

Klüft: ”Hela samhället måste kraftsamla”

Blidväders aktivitetsyta är utvecklad i samarbete med organisationen Generation Pep och kan därför titulera sig som en Pep Park. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som bildades för fem år sedan på initiativ av kronprinsessparet.

— Hela samhället måste kraftsamla för att skapa bättre förutsättningar för människor att vara aktiva. En del är att skapa fler attraktiva och tillgängliga ytor som gör det lättare att ha en aktiv fritid och där kan en Pep Park spela en viktig roll. Därför är det jättekul att vi ser flera aktörer så som Göteborgs Stad som vill vara med och bygga Pep Parker, säger Carolina Klüft som är verksamhetschef för Generation Pep.

Utomhusgymet är det andra som öppnas på kort tid i området, tidigare i somras öppnade ett liknande utegym i Länsmansgården.

Invigningen på lördag den 16 oktober sker klockan 10:00 och programmet håller på till klockan 16:00. Senare i höst kommer även Bergsjön och Tynnered att få nya aktivitetsytor.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: