De satsar på toppmodern anläggning på Hisingen – största någonsin

20 000 kvadratmeter med separerade ytor och flöden för kunder och logistik. Det är planen när Beijer Byggmaterial AB storsatsar i Hisings Backa – på företagets största anläggning någonsin.
— Tillsammans ser vi fram emot att välkomna nya och existerande kunder till tidernas mest moderna bygghandel, säger Lars Sahlberg, Regionchef Väst på Beijer Byggmaterial AB.

Platsen ligger trafikmässigt mycket bra till och nära nya Marieholms- och Tingstadstunneln i Backa Industriområde i Tingstad, där samtliga stora vägar går förbi anläggningen. Nybyggnationen planeras att påbörjas under kvartal 1, 2022 och den nya anläggningen kommer att bestå av två delar med en totalyta på 20 000 kvm med separerade flöden för kund och logistik, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Detta blir alltså Beijers största investering i en enskild anläggning någonsin och skapar möjligheter att utöka verksamheten ytterligare i Göteborg med omnejd.

— Med den nya moderna anläggningen ökar vi logistikkapaciteten för storgöteborg och skapar därmed ett ännu starkare erbjudande till kunderna. Den nya anläggningen kommer också vara ett stort lyft för våra medarbetare. Tillsammans ser vi fram emot att välkomna nya och existerande kunder till tidernas mest moderna bygghandel, säger Lars Sahlberg, Regionchef Väst på Beijer Byggmaterial AB i pressmeddelandet.

Bygget ska pågå under två års tid

Beijer Hisings Backa kommer hålla öppet för alla kunder under hela nybyggnadsperioden som beräknas att pågå under ca två års tid.

— Detta är ett viktigt steg i vår strategi att växa i storstadsområden och med en ny supermodern anläggning kommer vi nu kunna fortsätta vår offensiva satsning i Göteborg och vår västra region för att fortsätta att bygga dom som bygger, säger Geir-Thomas Fossum, VD Beijer Byggmaterial AB. 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: