Behöver du jobb? Nu anställer Volvo 300 personer till Tuve-fabriken!

Du bör gilla att jobba kväll, då tjänsterna som skapas är på kvällsskiftet hos Volvo Tuve.
— Det var länge sedan vi hade två fulla skift i Tuvefabriken, säger verkstadsklubbens ordförande Mikael Sällström till GP.

AB Volvo, ofta kallad ”svenska Volvo” (även om Geely är storägare här, med…) bygger som bekant lastbilar, bussar, båtmotorer och mycket annat både på Hisingen och i andra delar av landet och världen. Nu växlar de upp efter pandemin, vilket innebär att de ska anställa personal för att fylla kvällsskiftet i Tuve-fabriken igen, skriver GP.

En osäkerhet som rått kring lastbilsbranschens comeback har varit den globala bristen på halvledare, kiselmaterialet i mikrochip, där bedömare varnat för att dettakan leda till att det på sikt blir svårare att få tag på hemelektronik, diskmaskiner eller en ny lastbil, exempelvis.

— Vi bygger ut befintligt kvällsskift från halv till full takt, det var länge sedan vi hade två fulla skift i Tuvefabriken. Jättepositivt och roligt. Det är väldigt bra att vi ökar effektiviteten i Tuve för vi konkurrerar ju med andra fabriker och dessutom är det roligt för alla de killar och tjejer som får chansen, säger verkstadsklubbens ordförande Mikael Sällström till tidningen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: