Här byggs ett nytt mega-lager i Torslanda – byggstart under 2021

Tidigare låg Volvos monteringsfabrik för bilmotorer här – men nu ska området förvandlas till en modern anläggning för logistik. Nästan 14 000 kvadratmeter teminal- och lager byggs av Platzer.
— Vi har länge letat efter möjligheten att flytta både inrikes- och utrikes godsflöden till en gemensam terminal, säger Thomas Ström, vd på NTEX som blir hyresgäst.

Platzer startar nu utveckling på fastigheten Syrhåla 3:1, som ligger vid Volvo Cars fabrik i Torslanda. På den drygt 45 000 kvadratmeter stora marken kommer Platzer uppföra en terminal- och lagerbyggnad på totalt 13 950 kvm åt logistikleverantören NTEX, skriver man i ett pressmeddelande​.

På platsen ligger i dag en fastighet byggd på 1960-talet som tidigare har varit monteringsfabrik för Volvos bilmotorer. Fastigheten har två byggrätter för möjlighet att utveckla logistikfastigheter på totalt 362 000m2 där detaljplan finns för en av byggrätterna. Fastigheten var en del av Platzers förvärv under 2017.

Platzer och NTEX har nu tecknat ett 10-årigt hyresavtal. Hyresavtalet tecknas med grön bilaga och byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2021​ och inflyttning 1 april 2023.

— Vi är otroligt glada att tillsammans med NTEX få utveckla en modern logistikfastighet med fokus på såväl lagring som terminalverksamhet i Sveriges bästa logistikläge. Läget på Hisingen, i nära anslutning till Göteborgs hamn, var utslagsgivande och visar att vi är rätt positionerade med våra markområden för detta och framtida projekt, säger Johan Franzén, affärsområdeschef för industri och logistik på Platzer.

”Skapar utrymme för ännu fler kunder och deras gods”

Här kommer NTEX erbjuda såväl lagerhantering som crossdocking, dvs omlastning av inkommande transporter direkt på utgående transporter för snabb hantering.

— Det här är tjänster som vi erbjuder redan idag men på olika platser i Göteborg. NTEX Inrikes har en terminal och NTEX AB en annan. På detta sätt samlar vi flödena och skapar dessutom utrymme för ännu fler kunder och deras gods, säger NTEX grundare och vd Thomas Ström.

NTEX är en privatägd logistikleverantör transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt 3PL/4PL logistik. De startade 2003 i Göteborg och har sedan dess haft en kraftig expansion. I dag har de 600 medarbetare i 9 länder och en omsättning på 2700 mkr/år. 

— Vi har länge letat efter möjligheten att flytta både inrikes- och utrikes godsflöden till en gemensam terminal. Nu får vi den möjligheten tillsammans med Platzer, vilket vi är mycket glada för, säger Thomas Ström, vd på NTEX i ett pressmeddelande.

Ett ”grönt hyresavtal” innebär att hyresgästen och Platzer samarbetar för att minska miljöpåverkan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: