De ska bygga Geelys nya superkontor – ”Har kommit att bli en attraktiv samlingsplats”

Geely fortsätter sin expansion på Lindholmen med att bygga ännu ett kontorshus. Företaget BRA Bygg har tagit det första spadtaget på en 17 500 kvadratmeter stor yta på Götaverkens gamla varvsområde.
— Campuset har kommit att bli en attraktiv samlingsplats för framtidens företag i Göteborgsområdet, säger Anders Billström, projektledare för Uni3 by Geely i BRA Bygg AB.

Det nya kontorshuset är den sjätte byggnaden på Geelys företagscampus ”Uni3 by Geely” på Lindholmen. Här ligger flera andra företag, såsom Combine, ett ledande konsultföretag inom AI, styrsystem och data science. Sedan tidigare är det också känt att Nordic Choice Hotels är operatör för det nya hotell som byggs på “Uni3 by Geely”.

— Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg. Det är ett löfte till Göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge. Lindholmen är kanske en av världens mest intressanta innovationshubbar just nu inom trafiksäkerhet och grön utveckling och som nu får ytterligare kraft genom Geelys satsning på ett campus som kommer erbjuda både teknikutveckling och evenmangsupplevelser. Det som växer fram är oerhört spännande och i den vill Nordic Choice Hotels finnas med och bidra till att utveckla platsen så att den lever året och dygnet runt, har Petter Stordalen, ägare till Nordic Choice Hotels , tidigare sagt om satsningen i ett pressmeddelande.

Ska sysselsätta 300 personer de närmsta åren

“A home for innovators” kallar företaget själva idén med Uni3 by Geely. Och det nya kontorshuset, som blir det sjätte med en 17 500 kvadratmeter stor kontorsyta byggs av BRA Bygg.

— Nu ser vi fram emot att färdigställa den sista delen av det omfattande uppdraget vi fått förtroendet för. Campuset har kommit att bli en attraktiv samlingsplats för framtidens företag i Göteborgsområdet, säger Anders Billström, projektledare för Uni3 by Geely i BRA Bygg AB, i ett pressmeddelande.

Budgeten för projektet beräknas till omkring 720 miljoner kronor och förväntas sysselsätta ungefär 300 personer under två och ett halvt år.

Planen är att inflyttning i de nya kontorslokalerna ska kunna ske under 2024.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: