Draget: Lockar med 12 månader avgiftsfritt för bostadsrätter på Hisingen

Fastighetsbolaget Egnahem vill locka nya köpare till Hisingen. Därför erbjuder de alla som köper en ny bostad före den sista maj ett avgiftsfritt år.

Egnahemsbolaget vill att fler människor ska köpa bostadsrätter i deras två projekt vid Selma Lagerlöfs torg: Selma Park och Selma Gård. Selma Park har lägenheter som är mellan 1 och 4 rum samt kök och kostar mellan cirka 1,5 och 3,4 miljoner. I Selma Gård finns 1:or till 4:or för 1,7 till 4,2 miljoner.

I den sistnämnda byggs 60 bostadsrätter i två hus med en innergård mellan sig. Selma Gård ligger i hörnet av Litteraturgatan och Backadalsgatan i Hisings Backa, på andra sidan om Selma Lagerlöfs Torg.

”De fina husen är placerade i en vinkel, vilken skapar en lugn gård på baksidan, som tillsammans med ditt eget nya hem blir din egen oas. Gården bjuder grönska i soligt läge och flera sittplatser för att att umgås med grannar, familj och vänner”, skriver bolaget.

Visionsbild över Selma Park. Foto: Egnahemsbolaget.
Visionsbild över Selma Gård. Foto: Egnahemsbolaget.

Lägenheter som kostar upp till 4, 2 miljoner – uppdelade på två hus med innergård emellan

Och nu erbjuder alltså Egnahemsbolaget alla köpare 12 månaders avgiftsfritt boende, men det gäller om man köper innan 31 maj 2023.

Området kring Litteraturgatan och Selma Lagerlöfs torg genomgår just nu den största förändringen sedan 1971. Tanken är att Göteborgs stad tillsammans med ett antal aktörer ska anlägga 1 700 nya bostäder samt ett parkstråk och handelshus.

I området, som kommer innefatta totalt elva kvarter, byggs även hyresrätter. Bakom dem står entreprenören Tuve Bygg, Framtiden Byggutveckling och Poseidon. I kvarter 5 och 9 byggs två p-däck med totalt 62 hyresrätter. De lägenheterna kommer hyras ut via Boplats och förvaltas av Poseidon.

Byggandet är en del av projektet Selma stad som en ”Välkomnande och trygg stadsdel. Till en plats med framtidstro och kontinuitet från historia till nutid” skriver Göteborgs stad på sin hemsida.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: