Gothia Cup ställs in – igen: ”Overkligt att tvingas fatta det här beslutet”

Både Gothia Cup och Partille Cup ställs in i sommar, det meddelar arrangörerna. Coronapandemin sätter stopp för de största ungdomscuperna i Göteborg – för andra året i rad.

Gothia Cup som skulle ha spelats 18-24 juli är inställt, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Orsaken är att Folkhälsomyndigheten, men även Smittskydd Västra Götaland, gjort prognoser för sommaren som visar att ett stort sportarrangemang som Gothia Cup inte kommer kunna hållas.

— Det känns nästan overkligt att tvingas fatta det här beslutet för andra året i rad. Med de råd vi får från smittskyddsexpertisen, måste vi fatta det här beslutet nu, med sorg i våra hjärtan, säger Dennis Andersson, Gothia Cups generalsekreterare.

Världens största fotbollsturnering för ungdomar

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1 700 lag från 80 nationer och de spelar 4 500 matcher på 100 planer. Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg och nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare. 

Gothia Cup spelades första gången 1975. Turneringen startades av BK Häcken, Gais och den lokala tidningen Arbetet men arrangeras sedan början av 80-talet helt och hållet av BK Häcken. Genom åren har över en miljon spelare, från sammanlagt 149 länder, deltagit i turneringen.

Partille Cup som skulle ha spelats 5-10 juli ställs även in.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: