Fiasko för utbyggnaden av ”Pöl Harbour” – försenas med två år

Den nya badanläggningen i Jubileumsparken i Göteborg blir ytterligare ett år försenat, berättar SVT. Det som skulle stå klart i början av 2021 blir nu klart sommaren 2023, tidigast…
— Det är klart att vi politiker har ett stort ansvar för detta. Vi är ju förtroendevalda och folkets röst in i det här, säger Anna Sara Perslow, (C), ordförande i park- och naturnämnden.

De eviga turerna kring Allmänna badet, eller ”Pöl Harbour” som det döpts till i folkmun, har pågått i åratal. Utbyggnad, inställd utbyggnad på grund av brist på pengar och avtal som överklagats har följts av bombastiska planer på utbyggnad trots allt och så vidare.

LÄS MER: Efter alla turer: Superbadet i Frihamnen blir av – göteborgarnas favorit fyrdubblas i storlek!

Men nu skjuts bygget av badanläggningen längs Kvillepiren i Frihamnen åter på framtiden. Nu är det nya beskedet att Göteborgs nya jubileumsbad i Frihamnen ska vara klart för invigning sommaren 2023, hela två år senare än vad det var tänkt från början och två år senare än Göteborg fyller 400 år.

— Att det är försenat tycker jag är jättetufft och att behöva sitta och fronta det på det här viset, men det är ett antal olika anledningar som tagit oss till den situation vi befinner oss i just nu, säger Anna Sara Perslow, (C), ordförande i park- och naturnämnden i Göteborg till SVT.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Allmänna badet sommaren 2021

Med anledning av att byggnation av den första permanenta delen av Jubileumsparken på land startare i januari, och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19, är ”Allmänna bastun” och badet ”LIlla Salt” stängt för besök tillsvidare, skriver man på sin hemsida.

Planen är att under sommarsäsongen 2021 kunna ha ”Allmänna badet” öppet för bad under en begränsad period. Badet säger att man återkommer med mer information så snart de vet hur det blir för sommaren 2021.

LÄS MER: