Här är sommarens nya krogsatsning – ”Skapat efter de fantastiska människorna som bor här”

Nu öppnar snart en ny krogsatsning på Hisingen. Och konceptet för ”Makka” är enkelt: Ett modernt ölcafé som serverar just mackor med öl.
— Makka, det är vad det är och ordet ligger gott i munnen, säger ägaren Majsan Johansson.

Den nya krogen, som ligger på hörnet av gatan Ostindiefararen i Eriksberg, är en systerkrog till restaurangen Piga. ”Makka”, som den heter, är tänkt som ett komplement till de många restauranger och krogar som öppnat den senaste tiden i området.

— Det är det moderna ölkafét skapat efter Eriksberg som område och de fantastiska människorna som bor här. Vi vill komplettera utbudet av krogar med ett enkelt och tillgängligt koncept där riktigt rustika, klassiska eller innovativa mackor sköljs ner med en riktigt god öl, ett gott glas vin eller en kaffe som är snäll mot världen, säger Majsan Johansson som äger och driver Piga.

Makka kommer att drivas av Jesper Svensson och Fredrik Skogdalen som är delägare och första så kallade ”mackmakare”:

— Jesper har arbetat på Piga i tre år och är en jätteduktig kock och Fredrik har många års erfaret av service och har jobbat på både finkrogar i stan men med en paus på några år i Göteborgs hamn, säger Majsan Johansson.

Här på Ostindiefararen ska ”Makka” öppna så snart som möjligt. Foto: Helahisingen.se.
Fredrik Skogdalen och Jesper Svensson är de som ska driva Pigas systerkrog. Foto: Privat.

”Härlig miljö, trevlig service och goa grejer”

I lokalen, som ligger på hörnet av gatan, kommer de förutom servering även att ha take-away samt en delikatessdisk med ost, kaffe och konserver. Och de hoppas på att det ska bli ett välkomnande inslag i hamnen för alla olika gäster:

— Härlig miljö, trevlig service och goa grejer är verkligen till för alla, säger Majsan Johansson.

Nu jobbar de med de sista förberedelserna för att kunna öppna så snart som möjligt, innan sommaren.

— Vi vill skapa en miljö där det är lätt för alla att trivas och med generösa öppettider som sträcker sig från tidig lunch till förkväll vill vi att alla som kommer till oss oavsett om det är för att man uppskattar trendiga mackor, bara vill ta ett gott glas eller köpa hem nymalda kaffebönor. 

Lokalen ligger precis intill den nuvarande restaurangen Piga i Eriksbergshamnen. Foto: HelaHisingen.se.

Berätta mer om maten?

— Makka är en hyllning till i princip allt man kan transportera på eller mellan bröd och som är gott. Vi inspireras av mackor från värdens alla hörn och på menyn hittas våra tolkningar av klassiker och smörrebröd men även en riktigt rustik sallad och skaldjur kan komma att dyka upp. 

När öppnar ni?

— Så snart vi bara kan, vi söker tillstånd och byggandet börjar inom kort och vi hoppas innan sommaren. 

”Makka är en hyllning till i princip allt man kan transportera på eller mellan bröd och som är gott”, säger Majsan Johansson. Foto: HelaHisingen.se

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: