Han basar över jättebutiken i Bäckebol: ”Vi vill verkligen att detta ska bli en plats som kunderna tycker är trevlig ”

Förra sommaren slog Bevego ihop tre filialer och en produktionsdel runt om i Göteborg till en enda ny verksamhet – i Bäckebol.
— Vissa saker har gått smidigare än vi trott och vissa nya utmaningar har dykt upp, säger platschef Basem Kurdali.

Ett av Sveriges ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation flyttade till Hisingen för ett drygt år sedan. I juni 2019 öppnades Bevegos största filial där man samlade Göteborgsverksamheten – i Bäckebol. Tre filialer i Göteborgsområdet samt en produktionsdel slogs ihop till en enda stor filial på Importgatan:

— Vi vill verkligen att detta ska bli en plats som kunderna tycker är trevlig att vara på, där man gärna slår sig ner för att ta en kopp kaffe. De gamla filialerna var specialiserade på varsitt affärsområde och blev då naturliga knutpunkter för en viss yrkeskategori, säger platschef blev Basem Kurdali.

Bevego i Bäckebol på Hisingen.

”Våra kunder saknade sin gamla plats att samlas på”

Byggnaden på adressen totalrenoverades och anpassades efter Bevegos verksamhet. Huset har nu designats för att flödena i butiken och på lagret ska bli så smidiga som möjligt. Miljön i filialen beskrivs av Bevego själva som ”ljus och fräsch” med fokus på att ”skapa en trivsam plats för både medarbetare och kunder”.

— När vi slog ihop filialerna upplevde vi att våra kunder saknade sin gamla plats att samlas på och tyckte att detta stället var lite för stort. Men nu börjar de kunderna att hitta tillbaka till oss och förstå att detta också är en ganska skön plats att hänga på och träffa andra branschkollegor på, säger Basem.

Bevegos platschef Basem Kurdali.

”Vissa utmaningar med att slå ihop”

Basem Kurdali blev 2017 involverad i öppningen av butiken i Bäckebol och sedan start har han varit platschef för filialen. Han tycker det har varit utmanande – men gått bra:

— Att vi skulle få vissa utmaningar med att slå ihop tre filialer och öppna en så stor butik visste vi. Vissa saker har gått smidigare än vi trott och vissa nya utmaningar har dykt upp. Det är mycket som har fått växa fram, vi gjorde en plan att starta från men den har formats om efterhand. Det finns inget som säger att en rutin som är satt inte går att ändra. Det viktigaste har varit att få alla att jobba åt samma håll!, säger han.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: