Hanna, 25, syr sina egna kläder på Hisingen – som du kan köpa

Hanna Hultinsson, 25, älskar att sy och nu säljer hon sina egendesignade kläder.
— Jag är väldigt bra på att sy vardagsplagg med en twist, ett försök till att göra vardagsplagg roligare, säger hon.

Idén att sy egna kläder kommer redan från barndomen. Nu för tiden rör hon sig omkring Wieselgrensplatsen i Lundby – ofta klädd i sina egna kreationer.

— Jag fick lära mig att sy av min farmor och en äldre kusin när jag var liten. För några år sedan så frågade lite kompisar och jag har även haft kompisar som pushat på att jag borde göra något av min kunskap, förklarar hon.

En klänning som hon skapat av gardiner. Foto: @hannahultinsson.

Säljer på sociala medier

Därför har hon de senaste åren inte bara gjort kläder till sig själv utan även sålt dem via sitt Instagamkonto @hultinssons_clothes.

— Jag älskar att sy det mesta, blir lite efter årstid. Förra hösten sydde jag till exempel en jacka och två kappor. På sommaren blir det ofta en massa klänningar och så vidare, säger hon till HelaHisingen.se.

Här i en nysydd topp och kappa. Foto: @hannahultinsson.
Kavaj som Hanna Hultinsson sytt själv. Foto: @hannahultinsson.

”Gör vardagsplagg roligare”

Till vardags jobbar Hanna Hultinsson på en skola som elevassistent och både fotograferar, målar och ritar. Som person är hon kreativ och syr allt från byxor till kappor och klänningar.

— Jag är duktigast på att sy kläder till kvinnor, då jag mest sytt kläder till mig själv. Men är väldigt bra på att sy vardagsplagg fast med en twist, ett försök till att göra vardagsplagg roligare, exempelvis en knallgul mönstrad kappa med rosa filt som foder.

En rosa egensydd kappa från filt och duk. Foto: @hannahultinsson.

Vill göra hel kollektion

Det mesta hon skapar lägger hon upp på sitt Instagramkonto.

Vad är ditt drömprojekt?
— Jag gjorde en kollektion när jag gick sista året på gymnasiet och det vore otroligt kul att få göra det igen!

Två plagg hon sydde i slutet av 2020. Foto: @hannahultinsson.
En färgglad kjol. Foto: @hannahultinsson.
Gul klänning från i somras. Foto: @hannahultinsson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: